08.05.19

Gastschip Helena ter ere van bijzondere akte

Vanaf 22 mei is de Akte van Mannheim te zien in het Maritiem Museum. Een belangrijk document, dat al 150 jaar zorgt voor vrije handel op de Rijn. Ter gelegenheid hiervan is op woensdag 22 mei en donderdag 23 mei de Helena te gast in onze museumhaven. Heel toepasselijk, want dit is één van de laatste Rijnschepen uit de tijd dat de akte werd opgesteld.

Gratis bezoek met je stempas!

Op vertoon van je stempas voor de Europese verkiezingen mag je de Helena gratis bewonderen tussen 13.00 en 15.00 uur. Ook als je een geldig entreebewijs van het Maritiem Museum hebt, mag je dan aan boord. Lees meer >

De Akte van Mannheim

De Akte van Mannheim legt een historische reis af over de Rijn, vanwege haar 150-jarig bestaan. Het document werd al tentoongesteld in Mannheim, Bonn en Duisburg. Op 22 mei arriveert het in het Maritiem Museum en is hier vervolgens enkele maanden te bewonderen.

Lees het persbericht over de Akte van Mannheim >

Akte van Mannheim - collectie: Centrale Commissie voor de Rijnvaart