Feestelijke Zeemonsters-opening voor het hele gezin

Maritiem Museum viert nieuwe familietentoonstelling in stijl

Op zondag 31 maart viert het Maritiem Museum Rotterdam de opening van de familietentoonstelling Zeemonsters (4+). Dit is een dag vol zeemonster-activiteiten voor het hele gezin. Het museum is extra feestelijk aangekleed én er is een optreden van de winnares van The Voice Kids. Bezoekers kunnen alvast hun entreetickets kopen via www.maritiemmuseum.nl.

In de familietentoonstelling Zeemonsters gaan bezoekers op onderzoek uit. Ze nemen het monster van Loch Ness onder de loep, ontmoeten een mega-octopus, reuzenkrab en zeemeerminnen. Maar er is ook een grote schildpad die doet alsof hij een eiland is en zelfs de walvis die Jonas opat. Allemaal fantasie? Of zouden ze echt kunnen bestaan? Zeemonsters is een spannende tentoonstelling, waarin niets is wat het lijkt.

Optreden The Voice Kids-winnares

Speciaal voor de opening van Zeemonsters treedt de 12-jarige Yosina Roemajauw op. Zij won het populaire tv-programma The Voice Kids, in het team van Marco Borsato. Inmiddels is ook haar eerste single verschenen. Yosina is groot fan van de animatiefilm ‘Vaiana’, waarin veel zeemonsters opduiken. Wie weet, zingt ze daar wel een nummer uit! Yosina treedt om 11.30 uur op in het Maritiem Museum.

Spannende activiteiten

Wie zich niet laat afschrikken door de ‘live’ zeemonsters, die als hologram in het museum te zien zijn, kan meedoen aan allerlei spannende activiteiten. Zo maken kinderen bij de knutselworkshop van ScrapXL monsters van hergebruikte materialen. Bezoekers kunnen zich ook laten voorlezen of zich aanmelden voor de rondleiding van de conservator, die heeft meegewerkt aan deze tentoonstelling. Gezinnen die liever de expo op eigen houtje ontdekken, pakken in de tentoonstelling één van de schriften, waarmee ze zelf op onderzoek uitgaan.

Meer zeemonsters

Ook de meivakantie staat in het teken van zeemonsters. Zij nemen van 28 april t/m 5 mei opnieuw het Maritiem Museum over. Verder zijn bonusmonsters te ontdekken in het  Natuurhistorisch Museum Rotterdam, waarmee voor deze tentoonstelling is samengewerkt. Vanaf 31 maart krijgen bezoekers, op vertoon van hun entreebewijs van het Maritiem Museum, 50% korting op een toegangsticket van Het Natuurhistorisch. Voorwaarden: www.maritiemmuseum.nl/nhm.

De opening van ‘Zeemonsters’ (4+) is op zondag 31 maart van 11.00 tot 17.00 uur in het Maritiem Museum Rotterdam. Entreetickets via www.maritiemmuseum.nl/tickets. Gratis toegang met Museumkaart, Rotterdampas, ICOM, BankGiro Loterij VIP-KAART en leden vereniging Rembrandt.

Impressie knutselworkshop - Maritiem Museum Rotterdam - foto: Fred Ernst