22.05.18

Opening vaarseizoen Maritiem Museum

Zondag 17 juni is vaderdag en openen wij het vaarseizoen. Een feestelijke dag vol activiteiten voor jong en oud in de Maritiem Museum Haven. De topstukken gaan weer de Nieuwe Maas op voor de historische rondvaarten. Ontdek de highlights van Rotterdam vanaf het water aan boord een van de laatste kolengestookte stoomslepers van Nederland, de ‘Volharding1’. Of stap aan boord de ‘Havendienst 20’ die deel uitmaakte van een vloot dienstschepen die tussen 1950 en 1990 het beeld van de Rotterdamse haven bepaalde. Aan de kade kun je een ritje maken met de locomotor of je behendigheid oefenen met de Op- en Over. Je kan je eigen vlag ontwerpen en leren seinen in het seinvlaggen spel. Of zoek het hoger op in de weegkamer van de Graanelevator en geniet onderweg van het uitzicht over de museumhaven. En Hollandse Nieuwe hoort er natuurlijk ook bij op zo’n feestelijke zomerdag. Let wel op, want vandaag zijn er ook 'echte' piraten in de haven!

Varen met de waterbus

Maak je liever een rondvaart door de stadshavens van het Maritiem District, dan ligt onze Waterbus voor je klaar aan de steiger. Stap aan boord!

Programma:
11:00 - 16:00u Seinvlaggen spel
12:00 - 16:00u Varen met de Waterbus, gastschip 'De Jonge Joseph’ open voor bezoekers en een workshop seinvlaggen ontwerpen
12:45 / 14:30u Historische rondvaarten op onze museumschepen
13:00 - 16:00u Meerijden met de locomotor en je behendigheid testen bij de Op- & Over

Kosten rondvaarten

Kosten van de vaartochten zijn exclusief entree van het museum.
Historische rondvaarten volwassenen € 12,50, kinderen van 4 t/m 15 jaar € 7,50 en kinderen 0 t/m 3 jaar € 2,50. Reserveren hiervoor is noodzakelijk. Koop deze tickets online. Let op: vol=vol dus wees er snel bij!

Varen met de Waterbus € 4,-. Tickets kun je aan boord kopen.
Overige activiteiten zijn gratis met een geldig entreebewijs van het museum.