Het Maritiem Museum is bij uitstek geschikt voor een bezoek met kinderen vanaf 4 jaar. Er is een breed en afwisselend aanbod van tentoonstellingen en activiteiten waarbij naast het aanbod voor volwassenen ook veel aandacht wordt besteed aan de belevingswereld van kinderen. Speciaal voor kinderen van 4 tot 10 jaar is er de kinder-doe-expo Professor Plons en er zijn wisselende familie-tentoonstellingen. 

Programmering voor jong en oud

Onze eigentijdse tentoonstellingen nemen grote én kleine avonturiers mee naar het maritieme heden en verleden. Luister naar verhalen, bewonder topstukken uit onze vooraanstaande collectie of doe mee aan een van de vele activiteiten. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar je op historische schepen en kranen beleeft hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon.

Activiteiten

Tijdens de schoolvakanties organiseren we extra veel activiteiten zoals familieprogramma's, speurtochten, workshops, theatervertellingen, demonstraties en voorleesmiddagen voor kinderen vanaf 4 jaar. Klik hier voor een actueel overzicht.

Maritiem Museum App

De Maritiem Museum App begeleidt je tijdens je bezoek en geeft extra informatie, beleving, films, animaties én digitale souvenirs. Er zijn twee tours: een rondleiding door de museumhaven en een audiotour door het museumgebouw. Je kunt de app gratis downloaden via de App Store (iPhone) of Google Play Store (Android).

Onze bezoektips:

Offshore Experience (8+)
Familietentoonstelling Expeditie Knappe Koppen (8+)
Familietentoonstelling Zeekastelen (8+) 
Familietentoonstelling Wonen op Water (8+)
Kinder-doe-expo Professor Plons (4-10 jaar)