Gooi hier je anker uit

Vernoemd naar de vuurtoren in de museumhaven is ons museumcafé je thuishaven voor een goede kop koffie met versgebakken appeltaart, lekkere lunch of borrel.

Lokaal en duurzaam

Onze keuken is recht door zee. Zoveel mogelijk gerechten worden gemaakt van lokale en duurzame producten. Zo drink je cappuccino van het eerlijke koffiemerk Peeze en staan er vishapjes op de kaart van Wild-catch, een bedrijf dat alleen in de Noordzee vist en zo voedselverspilling tegengaat. Het bier is van de Rotterdamse brouwerij Kaapse Brouwers en de kaas van Rotterdamsche Oude. Zelfs het brood - dat bij soepen en salades wordt geserveerd, maar ook als sandwich te bestellen is – is bijzonder. Dit is Zeeuws natuurdesembrood, dat wordt bereid met gezuiverd zeewater uit Nationaal Park Oosterschelde. Verder wordt het gebak dagelijks vers gemaakt in de Rotterdamse Bakkerswerkplaats. Daar werken talentvolle mensen, die in een reguliere werkomgeving niet meekomen.

Maritieme beleving

Objecten uit onze collectie hebben de ruimte in het nieuwe café. Zo staat er een centrale vitrine met een scheepsmodel van maar liefst 2,5 meter. Dit is de ‘Nieuw Amsterdam’, een voormalig vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn. Ook achter de bar zijn modellen te bewonderen, bijvoorbeeld van een Engels lichtschip, een roeiboot, een kruidnagelschip en het prototype van een vrachtschip dat op atoomkracht zou kunnen varen.

Groepen welkom!

Groepen vanaf 8 personen bieden we de volgende mogelijkheden tijdens openingstijden:
> Ontvangst / borrel tot 30 personen
> Sit down lunch of diner tot 30 personen
> Walking diner tot 30 personen

Capaciteiten zijn afhankelijk van het aantal bezoekers in het museum. Een reservering hiervoor is noodzakelijk. Bel ons voor meer info of een reservering via 010 402 92 64 of stuur een email naar sales@maritiemmuseum.nl

Vuurtoren Het Lage Licht

Het Lage Licht is vernoemd naar de vuurtoren in de Maritiem Museum Haven. Deze vuurtoren stond vanaf het eind van de 19e eeuw in Hoek van Holland om daar, samen met Het Hoge Licht, schepen veilig de Rotterdamse haven in te loodsen. Het Lage Licht doofde in 1967 kreeg in de jaren negentig zijn huidige plek.