PArtner Offshore Experience 


ENGIE E&P is zo veelzijdig als de maritieme industrie zelf. Wij zoeken en ontwikkelen olie- en gasvelden op zee, zorgen voor duurzame exploitatie maar hebben ook ruime ervaring met elektrotechniek, leidingsystemen en service & herstel. Van advies en ontwerp tot installatie en inbedrijfstelling. De laatste kwart eeuw alleen al hielpen wij bij de ontwikkeling en het onderhoud van ruim duizend schepen en platforms op meer dan 30 productielocaties. Daarmee leveren wij een vitale bijdrage aan de energielevering voor binnen- en buitenlands gebruik. In ruim vijftig jaar zijn wij uitgegroeid tot de meest actieve gasproducent op het Nederlands Continentaal Plat.

Belevenis

Altijd al eens willen kijken op een offshore platform in de Noordzee? De Offshore Experience maakt het mogelijk! Deze unieke belevingsexpositie neemt u mee op een virtuele ontdekkingsreis door de wondere wereld van Exploring & Production (E&P) oftewel het buitengaats zoeken, vinden en exploiteren van olie en gas. Een innovatieve industrie die essentieel is voor de Nederlandse energietoevoer maar waar het grote publiek geen beeld van heeft. Het Maritiem Museum Rotterdam excelleert in het visualiseren van de offshore-industrie waarin ENGIE E&P opereert en maakt onze sector toegankelijk voor een groot publiek. Met zo’n partij werken wij maar wat graag samen.

Frits Loomeijer, Algemeen directeur Maritiem Museum Rotterdam:
"De samenwerking met ENGIE E&P is een mooi voorbeeld van hoe twee sectoren die op het eerste oog niet met elkaar te maken hebben, door een tentoonstelling op een heel natuurlijke manier worden verbonden. De Offshore Experience was de aanleiding voor een overeenkomst tussen het maritiem museum en energieleverancier ENGIE E&P. Inmiddels is deze samenwerking zelfs zo ver gegaan dat onze energie voor het totale pand geleverd wordt door ENGIE E&P". 

Foto trots Engie