Wandeling voor groep 7 en 8

Havenstad Rotterdam veranderde in de loop der eeuwen van een slaperig vissersstadje in de meest dynamische haven van Europa. De leerlingen beleven tijdens deze 3,5 kilometer korte wandeling zowel de haven- als de wereldstad aan de hand van hun eigen smartphone. Met historische foto's en filmpjes vergelijken ze toen met nu. Educatieve quizvragen bieden diepgang. Ze passeren (al dan niet virtueel): het gebombardeerde Waterkwartier, het spectaculaire uitzicht vanaf de Erasmusbrug en de geschiedenis van de volksverhuizers op de Wilhelminapier. Een avontuurlijke overtocht met de watertaxi naar de historische Veerhaven en een kennismaking met grootstedelijk vertier in de hippe Witte de Withstraat, maken de wandeling compleet.

Erasmusbrug en watertaxi

Je begeleidt het Rondje Maritiem Rotterdam zelf. De leerlingen lopen de route aan de hand van hun eigen smartphone, terwijl de begeleiders een blad met extra achtergrondinformatie kunnen gebruiken. Wanneer u met meerdere groepen tegelijk komt, is de tour Klein Rondje Maritiem Rotterdam ook een prima wisselprogramma. Terwijl de ene klas binnen aan de slag gaat met een museumles, ondergaat de andere klas buiten de Rotterdamse haven en vice versa.

Rondje Maritiem Rotterdam hoeft niet per se voorbereid te worden, maar het is wel noodzakelijk om de leerlingen al op school of thuis de app (izi.TRAVEL) te laten downloaden. De leerlingen kunnen dan elk moment buiten aan de slag. Meer info lees je in de handleiding voor de leerkracht.

De oversteek naar de Veerhaven met de watertaxi is een aanrader. Deze kun je zelf boeken via: 010-4030303. Let op, de watertaxi is niet gratis. De opstapplaats naast Hotel New York bereik je na ongeveer 45-60 minuten lopen vanaf het Maritiem Museum.