Wandeling voor VO


Tijdens een wandelroute van 3,5 kilometer beleven de leerlingen zowel de haven- als de wereldstad. Aan bod komen: het gebombardeerde Waterkwartier, een spectaculair uitzicht vanaf de Erasmusbrug, een avontuurlijke overtocht met de watertaxi naar de historische Veerhaven en tenslotte een kennismaking met grootstedelijk vertier in de hippe Witte de Withstraat.

Erasmusbrug en watertaxi 


Je begeleidt het Rondje Rotterdam zelf. De leerlingen lopen de route aan de hand van een beschrijving met korte weetjes, terwijl de begeleiders een blad met extra achtergrondinformatie kunnen gebruiken. Wanneer u met meerdere groepen tegelijk komt, is Rondje Rotterdam een prima wisselprogramma. Terwijl de ene klas binnen aan de slag gaat met een museumles, maakt de andere klas kennis met groot Rotterdam tijdens de wandeling en vice versa.

Rondje Rotterdam hoeft niet per se voorbereid te worden. De leerlingen kunnen meteen op pad. De oversteek naar de Veerhaven met de watertaxi is een aanrader. Deze kun je zelf boeken via: 010 4030303. Voor wat betreft het tijdstip van opstappen: de opstapplaats naast Hotel New York bereik je na ongeveer een drie kwartier lopen vanaf het Maritiem Museum. Wil je kosten besparen dan kun je de watertaxi overslaan en de route inkorten. Je keert dan midden op de Erasmusbrug om, wandelt via de Willemskade naar de Veerhaven en pikt daar de route weer op. In dat geval duurt de wandeling 75 in plaats van 120 minuten.