22.03.17

Het jeugdcollege van astronaut André Kuipers, ter gelegenheid van de opening van ‘Expeditie Knappe Koppen’ (8+), is helemaal uitverkocht. Ook de extra kaarten, die maandag in de verkoop gingen, waren binnen een dag weg.

Op woensdag 29 maart opent André Kuipers de nieuwe familietentoonstelling van het Maritiem Museum, waarin hij zelf een prominente rol speelt. Heb je net naast een kaartje voor het jeugdcollege gegrepen? Vanaf 30 maart is 'Expeditie Knappe Koppen' voor alle bezoekers van het museum toegankelijk.

Welke wereld ontdek jij?
Bij ‘Expeditie Knappe Koppen’ neemt André Kuipers je aan de hand langs vier knappe koppen uit ons VOC-verleden. Want wat maakt je een echte avontuurlijke onderzoeker? De tentoonstelling is een ontdekkingsreis voor jong en oud, vanaf 8 jaar. Bezoekers wandelen tussen Hottentotten in een levensgrote kijkdoos of bestuderen insecten uit Suriname. Kinderen kunnen bovendien hun hersens laten kraken om het raadsel op te lossen in het ‘Knappe Koppen Spel’. Dan maken zij ook nog eens kans op een ontmoeting met Kuipers.

'Expeditie Knappe Koppen' met André Kuipers