Onbegeleide les voor groep 1 t/m 6

17 november 2018 t/m 5 december 2018

In de haven van Professor Plons klinkt ‘Zie ginds komt de stoomboot’ van de kades en de schepen liggen vol cadeaus die uitgeladen moeten worden. Er is alleen een groot probleem… De inpakpieten zijn vier chocoladeletters kwijt die in één van de containers in de haven zitten. Maar welke? De professor kan de hulp van de kinderen goed gebruiken. Hij heeft hulppietenpakken aan boord!

Op avontuur in de haven

Kinderen gaan op avontuur in de wonderlijke haven van Professor Plons en zijn vrienden. Spelenderwijs maken ze kennis met verschillende schepen, het werk in de haven en hoe producten, zoals hun eigen speelgoed, per schip over de wereld vervoerd worden. Kinderen leren Professor Plons en zijn vrienden Kapitein Kurk, Sai-Ling, Mecha Mo en Dobber kennen die op het punt staan met hun schepen op wereldreis te vertrekken. Er moet nog veel gebeuren voor vertrek en de kinderen kunnen daar goed bij helpen: alle schepen laden en lossen, vissen vangen, containers scannen, de reisbestemming bepalen, zeilen hijsen of een maaltje koken in de kombuis van de houten vissersschuit.

In het kort

Datum: 17 nov t/m 5 dec
Waar: in de haven van Professor Plons
Voor wie: groep 1 t/m 6
Kosten: 2,50 euro per leerling

Na een korte ontvangst gaan de leerlingen op zoek naar de vier chocoladeletters. Hebben ze die gevonden, dan krijgen ze van de gastvrouw/heer op Professor Plons een kleine verrassing. Als er nog voldoende tijd is, mogen de kinderen daarna vrij spelen.

Professor Plons helpt Sinterklaas