Saskia Boddeke (regisseur/installatiemaker/beeldend kunstenaar)

Theater- en installatiemaker Saskia Boddeke heeft jarenlang gewerkt bij de Nederlandse Opera naast Pierre Audi en andere gerenommeerde regisseurs en kunstenaars zoals Dario Fo, Peter Stein, Klaus Michael Grüber en Jean Kalman. In haar multimedia-installaties maakt ze altijd gebruik van video en legt daarmee een vernieuwende relatie tussen acteurs, zang, dans, muziek en nieuwe media.
Haar meest recente projecten zijn een unieke grootschalige -in het gerestaureerde Kasteel Amerongen, de openingsvoorstelling van het Science Museum Kopernic in Warschau 'The Big Bang', een multimedia-installatie in Naples en Genua 'The Children of Uranium', een muziektheatervoorstelling voor de expo in Zaragoza en het operahuis in Rome 'The Blue Planet', een VJ-show met Zubin Metha en Charlotte Rampling in Florence: 'Survivor from Warsaw' een multimedia muziektheatervoorstelling in Nederland: 'Rembrandt's Spiegel'. Tevens heeft ze verschillende opera's geregisseerd, waaronder: 'Rosa, a Horsedrama' en 'Writing to Vermeer' waarvan Peter Greenaway de libretti heeft geschreven. Van 'Rosa, a Horsedrama' hebben Saskia en Peter samen een film gemaakt. Als beeldend kunstenaar is Saskia Boddeke actief in Second life, waar zij 3D installaties creëert.

Peter Greenaway (schrijver/regisseur/schilder/curator)

Peter Greenaway is geboren in Wales en heeft in Londen een opleiding gevolgd tot kunstschilder. In 1966 is hij begonnen zijn eigen films te maken.
Zijn eerste speelfilm, ‘The draughtman’s contract’, voltooid in 1982, kreeg lovende kritieken en heeft internationaal zijn naam gevestigd als een van de meest originele en toonaangevende filmmakers van onze tijd. Deze reputatie werd geconsolideerd door de films ‘The cook, the thief, his wife and her lover’ , ‘The pillow-book’. en meer recentelijk door ‘Nightwatching’ en de documentaire ‘Rembrandt’s J'accuse’. Zijn nieuwste speelfilm ‘Goltzius & The Pelican Company’ had zijn internationale première op het Filmfestival van Rome in november 2012.De korte film 'Just in Time', in opdracht van 'Guimaraes, culturele hoofdstad 2012' is Peter Greenaway's eerste stap in 3D cinema.Zijn films zijn verschillende keren genomineerd geweest op de filmfestivals van Cannes, Venetië, Berlijn en Utrecht.
Behalve in speelfilms, gebruikt Peter Greenaway het medium film ook in kunstinstallaties.Dit heeft geleid tot installaties voor het Palazzo Fortuny in Venetië, het Joan Miro Gallery in Barcelona, het Museum Boymans-van Beuningen in Rotterdam, het Louvre in Parijs, het Rijksmuseum in Amsterdam, de Hoffburg in Wenen, de Brera in Milaan en de Armory in New York.
Zijn huidige projecten zijn onder meer multimedia-installaties, met, onder andere, projecties op de originele schilderijen van Rembrandt's Nachtwacht in Amsterdam, da Vinci's Laatste Avondmaal in Milaan, en Veronese’s Bruiloft te Kana in Venetië.
Met zijn eigen VJ show, gebaseerd op zijn Tulse Luper Suitcases, heeft hij wereld wijd getoerd.Hij heeft samengewerkt met de componisten John Cage, Philip Glass, Michael Nyman, Wim Mertens, Louis Andriessen, Goran Brekovic, Giovanni Sollima en David Lang. Hij publiceerde boeken en geschreven voor het theater en opera.