‘Back tot he future’ tijdens Museumnacht010 in het Maritiem Museum

Op zaterdag 3 maart, tijdens Museumnacht010, gaan we ’Back to the future’ in het Maritiem Museum Rotterdam. Het is deze nacht het jaar 2048 en de 21e eeuw ligt alweer voor de helft achter ons. Wat is er allemaal gebeurd in de laatste 30 jaar? Is een humanoïde robot heel gewoon net als zeewierfarming en zeilende cruiseschepen? Weten we gebruik te maken van getijdenenergie en wonen Offshore medewerkers op energie-eilanden midden op zee? Wil men het echt weten, dan is het “time to get back in time” aldus dr. Emmet L. Brown (D0c) uit de wereldberoemde film, bij het Maritiem Museum.

Programma

Back to the future in de 'Offshore Experience'
Al onze energie komt in het jaar 2048 uit duurzame bronnen. In de 'Offshore Experience' kijken we terug naar het jaar 2018 waar men aan boord gaat van een platform en ervaart de bezoeker zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialist en helikopterpiloten hun uitdagende werk midden op zee in die jaren wisten te klaren.

Back tot the future 'Robotour'
Tijdens de Museumnacht010 neemt onze ‘Edubot’ de bezoekers mee en vertelt alle ins en outs over de tentoonstelling ‘Topstukken’. Een rondleiding anno 2048.

Back to the future ‘Robot body Art’
In 2048 zijn robots onderdeel van onze samenleving en hebben veel van het fysieke werk overgenomen. Menselijk uitziende humanoïde robots helpen ons in de zorg, beveiliging en handhaving. Deze avond kunnen de bezoekers zelf, voor heel even, in ‘de huid’ van een humanoïde robot kruipen met een bijzondere ‘robot bodypaint’.

Back to the future met muziek uit de 00’s en 10’s
Sinds de introductie van de stimulant-infuser in 2040 zijn het ‘koude pilsje’ en ‘de ouderwetse ‘cocktail’ volledig in de vergetelheid geraakt. Maar speciaal voor deze gelegenheid zijn ze terug van weggeweest. Bezoekers van de 33e museumnacht kunnen hun stimulant-infuser voor één keer thuislaten en natuurlijk hoort daar ook een muziekje bij vanuit de 00’s en 10’s.

Museumnacht010
Het Maritiem Museum Rotterdam en ruim veertig Rotterdamse musea en culturele instellingen openen tijdens een uniek feestje op zaterdag 3 maart hun deuren van 20:00 tot 01:00 uur. Tickets zijn online te koop via: www.museumnacht010/tickets. Kosten: € 17,50 voor een passe-partout, € 12,50 voor CJP-leden en € 7,50 voor kinderen. Op de dag zelf kan men ook in het Maritiem Museum en een aantal andere deelnemende instellingen tickets kopen. Bij het Maritiem Museum zijn de tickets van 10:00-23:00 uur te koop.