André den Braber nieuwe zakelijk directeur van het Maritiem Museum

Met ingang van 1 maart treedt André den Braber aan als zakelijk directeur van het Maritiem Museum Rotterdam. Hij volgt interim zakelijk directeur Tjeerd Vrij op die deze functie sinds half 2015 bekleedt.

Het bestuur van het Maritiem Museum heeft in André den Braber (54) iemand gevonden met een ruime bedrijfskundige en management ervaring in zowel de museale wereld als het bedrijfsleven. Momenteel werkt André den Braber als hoofd ICT/programma manager in Museum Boijmans van Beuningen. Eerder was hij collectie directeur van het Legermuseum in Delft. Daarvoor was hij jarenlang in diverse leidinggevende functies werkzaam binnen het internationale automatiseringsbedrijf SAP.

Algemeen directeur Frits Loomeijer: "Rotterdam én het Maritiem Museum groeien. We werken aan onze toekomst als huis van de maritieme industrie, hebben een groeiend aantal partners aan onze zijde en hebben ambitieuze plannen voor de ontwikkeling van onze Maritiem Museum Haven. Wij zijn ervan overtuigd dat we deze ambities met André den Braber verder kunnen realiseren.”