Het Maritiem Museum ligt midden in het bruisende Maritiem District van Rotterdam, hier ligt de oorsprong van de Rotterdamse haven. Op deze plek staan high-rise én maritieme historie letterlijk naast elkaar. Uniek varend erfgoed en activiteiten op en om het water aan een wolkenkrabbend waterfront. Het museum ligt op loopafstand van de Erasmusbrug, de terrassen van Oude Haven, de Markthal en de "koopgoot" en is uitstekend bereikbaar met het OV of over het water. Om je bezoek zo makkelijk mogelijk te maken hebben we de mogelijkheden voor je op een rij gezet.

Openbaar vervoer

Trams vanaf CS: lijn 8 richting Spangen, lijn 23 richting Beverwaard en lijn 25 richting Carnisselande
Bus: lijn 32 halte Westblaak
Metro: Station Beurs
Trein: Centraal station Rotterdam of station Blaak
Waterbus: Halte Erasmusbrug
Watertaxi: Halte Leuvehaven

Met de auto

Vanuit Den Haag via A13: Afslag Rotterdam Centrum. Volg Centrum, via de Schieweg, Schiekade en vervolgens Coolsingel. Het Maritiem Museum ligt op de kruising Blaak - Coolsingel.
Vanuit Dordrecht via A16: Volg Den Haag en neem de afslag Capelle aan den IJssel/Centrum. Volg Centrum. Ga rechts na het passeren van de Willemsbrug naar de Schiedamsedijk. Na 250 meter ligt het museum aan je rechterhand.
Vanuit Gouda/Utrecht via A20: Volg Dordrecht via de A16 en neem afslag Centrum. Volg Centrum. Na het passeren van de Willemsbrug rechtsaf de Schiedamsedijk op. Na 250 meter ligt het museum aan je rechterhand.

Korting op parkeren met een e-ticket

Het museum heeft géén eigen parkeergelegenheid. In de directe omgeving, langs de Schiedamsedijk of in de parkeergarages in het centrum, kun je betaald parkeren.
Heb je een e-ticket? Dan ontvang je 20% korting in de APCOA parkeergarage, Hartmansstraat 35 Rotterdam. Laat je parkeerkaart hiervoor bij binnenkomst in het Maritiem Museum afstempelen op vertoon van je e-ticket.