Het Maritiem Museum ligt midden in het bruisende Maritiem District, hier ligt de oorsprong van de Rotterdamse haven. Op deze plek staan high-rise én maritieme historie letterlijk naast elkaar. Het museum is uitstekend bereikbaar met het OV of over het water. 

Openbaar vervoer

Klik hier voor een actueel OV reisadvies van 9292.nl >
Trams vanaf CS: lijn 8 richting Spangen, lijn 23 richting Beverwaard en lijn 25 richting Carnisselande
Bus: lijn 32 halte Westblaak
Metro: Station Beurs
Trein: Centraal station Rotterdam of station Blaak
Waterbus: Halte Erasmusbrug
Watertaxi: Halte 47 Leuvehaven

Voorbereid op pad met de auto

Het Maritiem Museum ligt op de kruising Blaak - Coolsingel. De Coolsingel wordt de komende jaren verbouwd tot een boulevard met veel groen en ruimte voor voetgangers en kan tijdelijk (deels) gesloten zijn. Ook de Maasboulevard is (deels) gesloten voor groot onderhoud. Klik hier voor meer informatie, omleidingskaarten en advies over je route naar het museum.

Korting op parkeren met een e-ticket

Het museum heeft géén eigen parkeergelegenheid. In de directe omgeving, langs de Schiedamsedijk of in de parkeergarages in het centrum, kun je betaald parkeren.
Heb je een e-ticket? Dan ontvang je 20% korting in de APCOA parkeergarage, Hartmansstraat 35 Rotterdam. Let op! Je moet wel kiezen voor de optie met parkeerkaart betalen want als je kies met bankpas betalen krijg je geen ticket en kunnen we de korting niet bieden. Laat je parkeerkaart gelijk bij binnenkomst in het Maritiem Museum afstempelen op vertoon van je e-ticket.