14 juli 2018 t/m 26 augustus 2018

Steek je handen uit de mouwen!

Stroop deze zomer met de hele familie de mouwen op in het Maritiem Museum. Ga aan de slag op een van de historische schepen in de museumhaven en daag je (groot) ouders uit met zakkensjouwen, vlag seinen, dek zwabberen, een ritje op de locomotor of het maken van een eigen windvanger.

 

 Alvast een greep uit het programma ...

  • Vraag naar de speciale toolkit bij onze zomervakantie-balie. Dit is de start voor een uitdagende route door de haven en het museum! 
  • Op de route is óók tijd voor een workshop ‘windvanger knutselen’: want wie wil varen, moet weten waar de wind vandaan komt. Kom deze zomer jouw ideale windvanger knutselen (dagelijks)
  • Hijs de lading en test jouw behendigheid met de ‘Op en Over’! Deze kraan op schaal werd vroeger op de havenvakschool gebruikt om te oefenen. Nu mag je zelf aan de slag (elke dinsdag, 13-17 uur)
  • Locomotor: natuurlijk rijden er ook treinen door de haven. Maak een ritje met de locomotor over de kade van de museumhaven (elke woensdag, 11-15 uur)
  • Ontdek de museumhaven met de nieuwe Maritiem Museum App

Extra’s

  • Waterbus: maak een rondvaart (0,5 uur) vanuit de Maritiem Museum Haven met onze waterbus en verken het Maritiem District vanaf het water (in de zomervakantie elke maan-, woens, zater- en zondag, € 4,- p.p. Kinderen tot 4 jaar gratis).
  • Historische rondvaarten: ervaar de wereldhaven van Rotterdam en vaar mee op een van de historische schepen (1,5 uur) vanuit de Maritiem Museum Haven. Elke zondag van 17 juni t/m 26 augustus en elke woensdag van 18 juli t/m 22 augustus.

Goed om te weten

Datum: het zomerprogramma is dagelijks van 14 juli t/m 26 augustus 2018
Wie: kinderen van 4 t/m 12 jaar met en zonder Jeugd Vakantiepaspoort, leuk voor families!
Kosten zomerprogramma: € 2,00 per kind (exclusief entreetickets) en gratis voor Jeugd Vakantie Pas-houders
Jeugd Vakantiepaspoort: museumentree is tot en met 26 augustus éénmalig gratis voor kinderen met een Jeugd Vakantiepaspoort plus 50% korting op één volwassen ticket.

Koop nu je e-tickets!