9 juli 2022 t/m 21 augustus 2022

zomervakantie in het museum!

Het Maritiem Museum is deze zomer jouw 'dagje uit' in het hart van de stad. Laat je meevoeren in de maritieme wereld in eigentijdse tentoonstellingen voor jong en oud. Doe mee met de vele activiteiten en stap aan boord van de historische schepen voor een rondvaart op de Nieuwe Maas of door het Maritiem District. Natuurlijk kan je ook zelf de handen uit je mouwen steken tijdens een workshop smeden, touw maken of dekzwabberen. Aan de waterkant staan strandstoelen klaar en om het vakantiegevoel compleet te maken en met uitzicht over de haven sluit je je dag af met een overheerlijk ijsje van Loeve.

Scheepshondenparade 

Op zaterdag 9 juli wordt de zomervakantie feestelijk afgetrapt met een heuse Scheepshondenparade, wanneer Dogparade 010 te gast is in de Maritiem Museum Haven. Het wordt een vrolijke optocht van honden en hun baasjes langs de historische schepen en kranen van het museum. Lees meer >

Kinderen gaan aan de slag in de haven

Je strandstoel staat al klaar met uitzicht op de Rotterdamse skyline. Terwijl jij geniet van een ijskoud drankje, kunnen kleine avonturiers spelen in een “zandsloep”, reuzenbellen blazen. Ze gaan op zoek naar de dieren met een spannende speurtocht en komen er achter of ze stoer genoeg zijn voor het Professor Plons klauterparcours! Aan boord van Stoombok Simson leren ze het dek zwabberen, net als een echte Ketelbinkie. Willen ze het leven als matroos uitproberen, dan is oefenen op de loopplank een must.

Maritieme ambachten in onze werkplaatsen

In onze werkplaatsen kom je achter het geheim van maritieme ambachten en scheepsbouw! Daar spatten dagelijks de vonken in het rond bij de demonstratie van onze smid en zie je hoe we onze museale vloot in tiptop conditie houden. Leer op een interactieve manier hoe een schip in elkaar steekt, 

Regelmatig zijn er demonstraties en workshops van de smid in de smederij. Doe je mee?

Beleef Rotterdam vanaf het water

Heb jij zeebenen? Dan kun je het water op, om Rotterdam te ontdekken vanaf onze schepen. Maak een onvergetelijke rondvaart met één van onze historische schepen of stap aan boord voor een vaartocht door het Maritiem District. 

Boek een historische rondvaart, ga met de schepen 'on tour' of ga een dag zeilen met de Helena >
Een rondvaart door het Maritiem District >

Ontdek de Maritiem Museum Haven

Het Maritiem Museum heeft de oudste en grootste museumhaven van Nederland, op de plek waar de Rotterdamse haven ooit begon. Daar zijn onze historische schepen afgemeerd én bijzondere gastschepen. Je bent van harte welkom om een kijkje aan boord te nemen en te ontdekken, hoe het vroeger was om te leven en werken op een schip. 

Voor wie niet genoeg kan krijgen van het prachtige uitzicht op de haven, is het terras van museumcafé Het Lage Licht de ideale uitvalsbasis. Daar geniet je van een lekkere lunch, een kopje koffie of borrel. En vergeet je vooral niet aan te sluiten bij één van de rondleidingen door oud-havenmedewerkers. Zij kunnen je alles vertellen over de Rotterdamse haven van toen en nu.