Juni t/m 5 september

Het Maritiem Museum bruist

Het vakantiegevoel bruist deze zomer door onze museumhaven! Vlaggetjes wapperen, het water klotst tegen de kade, er zijn demonstraties én je kunt zelf je handen uit de mouwen steken. Wees welkom aan boord van onze schepen of maak een onvergetelijke rondvaart. Kinderen kunnen als echte ketelbinkies aan de slag. In de zomervakantie zijn we bovendien extra lang open! Dan staan strandstoelen klaar aan de waterkant en ontdek je het geheim achter scheepsbouw in onze nieuwe werkplaatsen. En om het vakantiegevoel compleet te maken, sluit je je dag natuurlijk af met een overheerlijk ijsje van Loeve.

Ontdek de Maritiem Museum Haven

Het Maritiem Museum heeft de oudste en grootste museumhaven van Nederland, op de plek waar de Rotterdamse haven ooit begon. Daar liggen onze historische schepen voor anker én bijzondere gastschepen. Je bent van harte welkom om een kijkje aan boord te nemen en te ontdekken, hoe het vroeger was om te leven en werken op een schip. Wil je je bezoek aan de Maritiem Museum Haven echt goed beginnen? Ga dan eerst naar onze vuurtoren: daar kom je er achter hoe de Rotterdamse haven uitgroeide tot de grootste van Europa.

Voor wie niet genoeg kan krijgen van het prachtige uitzicht op de haven, is het terras van museumcafé Het Lage Licht de ideale uitvalsbasis. Daar geniet je van een lekkere lunch, een kopje koffie of borrel. En vergeet je vooral niet aan te sluiten bij één van de rondleidingen door oud-havenmedewerkers. Zij kunnen je alles vertellen over de Rotterdamse haven van toen en nu.

Meer weten over de museumhaven >
Welke gastschepen leggen aan >
Bekijk alvast de kaart van Het Lage Licht >

Beleef Rotterdam vanaf het water

Als de zon schijnt, is er toch niets fijner dan lekker bij het water te zijn. En daarvoor ben je bij het Maritiem Museum aan het juiste adres. Heb jij zeebenen? Dan kun je het water op, om Rotterdam te ontdekken vanaf onze schepen. Maak een onvergetelijke rondvaart met één van onze historische schepen of stap aan boord van onze fluisterboot voor een vaartocht door het Maritiem District. Om hier écht van te kunnen genieten, kun je er voor kiezen om deze tocht uit te breiden met een heerlijk borrel- of snackarrangement. Onze medewerkers aan de kassa vertellen je er graag meer over.

Boek een historische rondvaart >
Een rondvaart door het Maritiem District >

Vanaf 17 juli: Vier je zomervakantie!

Vanaf 17 juli zijn we elke dag tot 20.00 uur open, dus ook op broeierige zomeravonden is het goed toeven op onze kade. Je strandstoel staat al klaar: ontdek maritieme verhalen, met uitzicht op de Rotterdamse skyline. Terwijl jij geniet van een ijskoud drankje, kunnen kleine avonturiers spelen in “zandsloep”, reuzenbellen blazen met zeepsop of het dek zwabberen om een zeemanstattoo te verdienen. Ze gaan op zoek naar de dieren met een spannende speurtocht en komen er achter of ze stoer genoeg zijn voor een echt “zeebonken boot-camp” aan boord van een museumschip! En natuurlijk sluit je je dagje uit af met een versgeschept ijsje van de nieuwe ijssalon Loeve.

Voorpret met ijssalon Loeve >

Vanaf 17 juli: Maritieme ambachten in onze werkplaatsen

In onze gloednieuwe werkplaatsen kom je achter het geheim van maritieme ambachten en scheepsbouw! Daar spatten dagelijks de vonken in het rond bij de demonstratie van onze smid en zie je hoe we onze museale vloot in tiptop conditie houden. Je vindt de smederij én andere werkplaatsen voor hout- en metaalbewerking in het nieuwe Leuvepaviljoen, dat je vanaf 17 juli kan bezoeken in onze museumhaven. Leer op een interactieve manier hoe een schip in elkaar steekt, terwijl ondertussen lassers of timmerlui voor je neus aan onze vloot werken. Ruik jij het zaagsel al?

Alvast een indruk van het paviljoen >

Maritiem Museum Rotterdam - zomerprogramma - foto: Marco de Swart