19 juli 2020 t/m 30 augustus 2020

actief aan de slag

Tijdens de zomervakantie van regio midden organiseren we iedere zondag en dinsdag extra activiteiten in de museumhaven voor jong en oud. Kinderen van alle leeftijden kunnen aan de slag met recycle materialen van Scrap XL en vanaf de leeftijd van 6 jaar kunnen ze deelnemen aan de tekenles. De tekendocent van de SKVR laat zien hoe je met alleen houtskool en een kneedgum een stoere haventekening kan maken en ook volwassenen kunnen hieraan deelnemen. Daarnaast kunnen de kinderen net als een echte ketelbinkie het dek zwabberen, met als beloning een zeemanstattoo. Alle activiteiten zijn gratis met een geldig entreebewijs.

Ontwerp je eigen schip

In deze workshop van Scrap XL gaan de kinderen aan de slag met recyclebaar materiaal. Waarom zou je iets weggooien als je er iets leuks van kan maken? De kunst is wel om het zo te maken dat het ook werkt. De medewerkers van Scrap XL helpen de kinderen graag met tips en tricks. Wie maakt het mooiste, gekste, snelste schip van de dag?
Datum: zondag 19 juli, 2, 16 en 30 augustus / dinsdag 28 juli en 4 augustus
Tijd: 12:00-16:00u

Workshop tekenen ‘Haven in beeld’

Zeg je Rotterdam, dan denk je aan de haven. In Rotterdam heb je kleine havens vol plezierjachten of de hele grote waar containerschepen liggen. De Leuvehaven is bijzonder omdat het een museumhaven is, en wel de grootste museumhaven van Nederland. Hier liggen historische schepen, kranen, een stoombok en een graanelevator. Tijdens de workshop ‘Haven in beeld’ is het de bedoeling om een beeld van de haven te geven, zonder dat je probeert alles precies na te tekenen. Fantasie is erg belangrijk, maar ook de manier van tekenen en het materiaalgebruik. Je gaat aan het werk met houtskool en kneedgum. Met deze techniek proberen we het rauwe van de haven te laten zien. De workshop wordt gegeven door een docent van de SKVR (Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam).
Datum: zondag 26 juli, 9 en 23 augustus / dinsdag 12, 18 en 25 augustus 
Tijd: 12:00-16:00u  (bij zware regen kan deze workshop geen doorgang vinden)
Voor wie? kinderen vanaf 6 jaar en volwassenen