8 september 2018 t/m 9 september 2018

Het Maritiem Museum is op dreef!

Stap in de Maritiem Museum Haven aan boord van schepen en kranen en maak kennis met Nederlands maritieme prestaties door de eeuwen heen. Slimme oplossingen en Dutch design heeft op maritiem gebied ons kleine land groot gemaakt en vandaag de dag worden we wereldwijd gevraagd voor de meest uitdagende projecten op zee. Zeilschepen, stoomschepen en schone fluisterboten zijn allemaal dit weekend te zien in de museumhaven van het Maritiem Museum. In de ‘Offshore Experience’ ga je zelf op zoek naar nieuwe energie op zee en in de tentoonstelling ‘Topstukken’ kan je genieten van een selectie uit onze fameuze collectie. Voor kleine matrozen is er van alles te zien en te beleven in de kinder-doe-tentoonstelling van ‘Professor plons’. 

Te gast

Welkom aan boord van de historische motorsleepboten, klassieke jachten, stoombaggermolen ‘Friesland’, stoomschip ‘Christiaan Brunings’ en woonboot ‘Robbedoes’. Én zelfs de ‘Berge Stahl’, een van de grootste bulkcarriers in de wereld, is in de museumhaven terug te vinden als een 4 meter lange modelboot.

Actief aan de slag in de museumhaven

 • Solarboot ontwerpen
  Hoe ziet er een solarboot er nu eigenlijk uit? Kids verzinnen het zelf en maken hun eigen futuristische, snelle lichtgewicht solarboot.
 • Familieprogramma
  Steek je handen uit je mouwen en ga aan de slag met ons familieprogramma. Haal je toolkit op bij de kassa en ga gelijk aan de slag!
 • Bestuurbare modelboten
  Wil je later kapitein of schipper worden? Oefen dan eerst in het klein met onze radio-bestuurbare bootjes.
 • Hijs de lading
  Kan jij net als een echte havenarbeider de lading veilig verplaatsen? Oefen je behendigheid met de ‘Op en Over’ die vroeger bij de havenvakschool gebruikt werd.
 • Locomotor
  Maak een ritje in dit rangeerlocomotief die vroeger gebruikt in de haven om alle wagons naar de goede plek te brengen
 • Demo’s
  - Heb je wel eens een graffitikunstenaar aan het werk gezien? Graffitikunstenaars van Lasplak laten je zien hoe ze hun kunstwerken maken.
  - VertiDrive ontwikkelt robots voor de scheepvaart en heeft een robot ontwikkeld dat het onderwaterschip schoon kan maken. De waterjetting blasting robot M4 laat zien hoe het schip helemaal schoon wordt na behandeling.
  - Smid in actie! Het ijzer smeden terwijl het heet is... Maar hoe heet moet het dan zijn? De smid laat je zien hoe je het ijzer het beste kan bewerken.

Varen op onze topstukken

Heb je onze rondvaarten gemist deze zomer? Dan is dit de laatste kans. De stoomslepers Dockyard V en de Volharding 1 nemen je mee op een historische tocht door de haven. De Havendienst 2 brengt je naar het Maritiem District waar je een wandeling maakt langs de highlights van het gebied. Let op ! De vaartochten vertrekken bij het ss Rotterdam en maken deel uit van het excursieprogramma van de Wereldhavendagen.

In het kort

Datum: Zaterdag 8 september én zondag 9 september
Tijden: 10:00-18:00u
Voor wie: Iedereen is welkom!
Kosten: Het museum is dit weekend gratis toegankelijk.
Excursies vaartochten: Kaarten zijn te koop via www.wereldhavendagen.nl.