1 september 2018 t/m 2 september 2018

Kadeprogramma van 11:00-16:00u in de Maritiem Museum Haven

De havendagen komen eraan en wij gaan alvast, in het eerste weekend van september, van start met een bruisend kadeprogramma in de Maritiem Museum Haven. De kranen draaien op volle toeren en er is van alles te doen in de haven. Stoomschip en voormalig ijsbreker en directieschip de 'Christiaan Brunings' van Scheepvaartmuseum Amsterdam en woonboot en voormalig binnenvaartschip de 'Robbedoes' uit Amersfoort zijn te gast. Allebei zeker een bezoekje waard. In de haven zijn diverse demonstraties en onze fluisterboot de 'Waterbus' laat je op zaterdag 1 september het Maritiem District vanaf het water zien.

Met een ijsbreker op pad

Dit weekend vertrekken de laatste historische rondvaarten van deze zomer vanuit de Maritiem Museum Haven. Deze keer met het stoomschip de 'Christiaan Brunings' van het Scheepvaartmuseum Amsterdam. Met een echte 'Amsterdammer' langs de highlights van Rotterdam, dat is pas echt bijzonder! Heb je ooit geweten hoe overweldigend hoog de boeg van ss Rotterdam is als je ernaast vaart of gezien hoe hoog de containers in de Waalhaven gestapeld staan? Beleef het tijdens deze historische rondvaart. 

Voor de kleine matrozen

 • Binnenvaartschip ontwerpen
  Wat is het verschil tussen een binnenvaartschip en een schip dat vaart op de open zee? De stuurhut, het ruim, de motor of de diepgang? Ontwerp je eigen ideale binnenvaartschip.
 • Bestuurbare bootjes
  Wil je later kapitein of schipper worden? Oefen dan eerst het varen in het klein met onze radio-bestuurbare bootjes.
 • Familieprogramma
  Steek je handen uit je mouwen en ga aan de slag met ons familieprogramma. Van 11:00-15:00u kan je de toolkit op bij de kassa ophalen. 
 • Hijs de lading
  Kan jij net als een echte havenarbeider de lading veilig verplaatsen? Oefen dit weekend je behendigheid bij de ‘Op en Over’ die vroeger gebruikt werd bij de havenvakschool.
 • Locomotor
  Maak een ritje in dit rangeerlocomotief dat vroeger gebruikt werd in de haven om alle wagons naar de goede plek te brengen

In het kort
Datum: 1 en 2 september
Tijd: 11:00-16:00u, familieprogramma ophalen tot 15:00u
Kosten: Workshop en familieprogramma gratis ( exclusief entree)
Afvaart rondvaarten: 1 en 2 september om 12:45u.Tickets zijn online te koop: www.maritiemmuseum.nl/tickets