24 februari 2018 t/m 4 maart 2018

Vier je voorjaarsvakantie in het Maritiem Museum

Ga op een uitdagende zoektocht naar energie op zee in onze 'Offshore Experience' (8+), bezoek de familietentoonstelling 'Expeditie Knappe Koppen' met astronaut André Kuipers of ga op avontuur in onze vernieuwde museumhaven. 

Onze bezoektips

Ga je mee op zoektocht naar energie op zee?

Ga in de 'Offshore Experience' (advies 8+) mee op een uitdagende zoektocht naar energie op zee. Je waant je aan boord van een platform op zee en tot drie kilometer onder water. Ervaar zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun uitdagende werk midden op zee weten te klaren. En denk mee over de energiewinning van morgen. De wind op zee is altijd hard en de golven metershoog. Durf jij het aan? 

Wil jij een eigen windmolen maken? Kom dan 27 februari of 1 maart naar het museum. Lees meer >

Familietentoonstelling 'Expeditie Knappe Koppen'

Ben jij net zo’n avontuurlijke onderzoeker als André Kuipers en de vier knappe koppen uit ons VOC-verleden? Ontdek in de familietentoonstelling ‘Expeditie Knappe Koppen’ (8+) welke eigenschappen jou tot een ontdekkingsreiziger maken én hoe André Kuipers over de toekomst denkt. Doe mee met de speurtocht en maak kans op een meet & greet met André Kuipers.

Spelend de maritieme wereld ontdekken bij 'Professor Plons'

Op de kinder-doe-tentoonstelling 'Professor Plons' (voor kids van 4 tot 10 jaar) leren kinderen de professor en zijn vrienden Kapitein Kurk, Sai-Ling, Mecha Mo en Dobber kennen die op het punt staan met hun schepen op wereldreis te vertrekken. Er moet nog veel gebeuren voor vertrek en de kinderen kunnen daar goed bij helpen!

Tijd voor lunch?

Combineer je museumbezoek met een drankje, een high tea of een lunch in museumcafé Lloyd’s. Bij zonnig weer is het goed vertoeven op het terras met uitzicht op de historische Leuvehaven.

Waan je voor even op een cruisevakantie

Waan je in de familietentoonstelling 'Zeekastelen' voor even aan boord van een cruiseschip. Trek net als een echte passagier door een doolhof aan gangen met hutten, relax bij het zwembad en schuif aan bij het captains dinner.

Ontdek de vernieuwde Maritiem Museum Haven

De museumhaven van het Maritiem Museum is de oudste en grootste museumhaven van Nederland en het historische hart van het Maritiem District. Op deze plek liggen de roots van de Rotterdamse haven en staan high-rise én maritieme historie letterlijk naast elkaar. Begin je tour door de museumhaven in de mini-bios in de Vuurtoren en ontdek het verhaal van de Rotterdamse haven. Je bent van harte welkom aan boord van zeilschip Annigje, leer knopen aan boord van de Gruno of bekijk eens een van onze stoomschepen van dichtbij. Wist je dat het 5 dagen duurt voordat zo'n schip "op stoom" is en kan gaan varen?