22 februari 2019 t/m 3 maart 2019

Krijg nieuwe energie in de voorjaarsvakantie 


Krijg nieuwe energie in de voorjaarsvakantie! Ga op zoektocht naar energie op zee in de 'Offshore Experience', stem op de beste ideeen voor de toekomst van energie, doe mee aan de workshop 'stopmotion' of wordt een echte musicalster, bezoek de familietentoonstelling 'Expeditie Knappe Koppen' met astronaut André Kuipers of ga op avontuur in onze museumhaven. 

Onze bezoektips


Offshore Experience

Ga in de 'Offshore Experience' (advies 8+) mee op een uitdagende zoektocht naar energie op zee. Je waant je aan boord van een platform op zee en tot drie kilometer onder water. Ervaar zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun uitdagende werk midden op zee weten te klaren. En stem op een van de acht nieuwe ideeen voor de toekomst van energie van leerlingen, studenten en bedrijven die vanaf deze voorjaarsvakantie te zien zijn in de Offshore Experience. De wind op zee is altijd hard en de golven metershoog. Durf jij het aan? 

Workshop 'stopmotion'

In deze workshop op maandag 25 en woensdag 27 februari leren kinderen een animatiefilm maken met de stopmotion techniek. Door een voorwerp steeds een klein stukje te verplaatsen en een foto te maken kan je het voorwerp in een film, waarin je alle foto's achter elkaar plakt, tot leven laten komen. Hoe cool is dat? 

Muzikale workshop met 'zeerovers- en zeemeerminnenconcert'

Muziekdocenten van SKVR geven op vrijdag 1 maart een workshop voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Tijdens de workshop maken ze kennis met diverse instrumenten en vormen samen een 'maritiem orkest'. Ze leren stoere zeeroverssongs en mooie zeemeerminnenliedjes spelen en zingen. Na de workshop is er een grote finale tijdens het ‘Zeerovers- en zeemeerminnenconcert’ in de entreehal van het museum. Iedereen speelt en zingt mee!

Expeditie Knappe Koppen

Zijn jullie net zulke avontuurlijke onderzoekers als André Kuipers en de vier knappe koppen uit ons VOC-verleden? Ontdek in de familietentoonstelling ‘Expeditie Knappe Koppen’ (8+) welke eigenschappen jou tot een ontdekkingsreiziger maken én hoe André Kuipers over de toekomst denkt. Doe mee met de speurtocht en maak kans op een abonnement op Quest Junior, Zo zit Dat of Kijk. 

Op avontuur met Professor Plons

Op de kinder-doe-tentoonstelling 'Professor Plons' (voor kids van 4 tot 10 jaar) leren kinderen de professor en zijn vrienden Kapitein Kurk, Sai-Ling, Mecha Mo en Dobber kennen die op het punt staan met hun schepen op wereldreis te vertrekken. Er moet nog veel gebeuren voor vertrek en de kinderen kunnen daar goed bij helpen!

Ontdek de Maritiem Museum Haven

De museumhaven van het Maritiem Museum is de oudste en grootste museumhaven van Nederland en dé plek waar de Rotterdamse haven ooit begon. Begin je tour door de museumhaven in de mini-bios in de Vuurtoren en ontdek het verhaal van de Rotterdamse haven. Je bent van harte welkom aan boord van zeilschip Annigje, leer knopen aan boord van de Gruno of bekijk eens een van onze stoomschepen van dichtbij. Wist je dat het 5 dagen duurt voordat zo'n schip 'op stoom' is en kan gaan varen?