22 februari 2020 t/m 1 maart 2020

op zoek naar nieuwe energie

Ga op zoek naar nieuwe bronnen van energie op zee in de 'Offshore Experience', stem op de beste ideeën voor de toekomst of zing uit volle borst een mooi zeemanslied! Een bezoek aan het Maritiem Museum staat garant voor plezier, inspiratie en verrijking over de fascinerende maritieme wereld.

Muzikale workshop 'maritieme meezingers'

Muziekdocenten van SKVR geven op woensdag 26 en donderdag 27 februari muziekworkshops voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Tijdens de workshop maken kinderen kennis met diverse instrumenten en vormen ze samen een 'maritiem orkest'. Ze leren stoere zeeroverssongs en mooie zeemeerminnenliedjes spelen en zingen. Na de workshop is er een grote finale tijdens het ‘Zeerovers- en zeemeerminnenconcert’ in de entreehal van het museum. Iedereen speelt en zingt mee!
Woensdag 26 en donderdag 27 februari om 13:00u, 14:00u en 15:00u. Dertig minuten oefenen en daarna geven de kinderen een spetterend concert van ca 10 minuten in de entreehal.

Offshore Experience

Ga in de 'Offshore Experience' (advies 8+) mee op een uitdagende zoektocht naar energie op zee. Je waant je aan boord van een platform op zee en tot drie kilometer onder water. Ervaar zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun uitdagende werk midden op zee weten te klaren. Stem op een van de acht nieuwe ideeen voor de toekomst van energie van leerlingen, studenten en bedrijven die vanaf deze voorjaarsvakantie te zien zijn in de Offshore Experience. De wind op zee is altijd hard en de golven metershoog. Durf jij het aan?

Ontdek de Maritiem Museum Haven

Wil jij een historisch schip van binnen bekijken? Loop dan mee met onze gratis rondleidingen. Iedere dag om 11::30 en 13:30u nemen onze rondleiders je mee op een ontdekkingstocht door de haven. Wat is er allemaal gebeurd in de haven de laatste 100 jaar en hoe was vroeger het leven en werken aan boord? Meld je aan bij de kassa.

Zeekastelen (t/m 7 maart)

In de tentoonstelling ‘Zeekastelen’ ervaar je hoe het is om op vakantie te gaan met een cruiseschip. Net als op een echt cruiseschip trekken je door gangen met hutten,  je kan relaxen bij het zwembad en aanschuiven bij het Captains diner.

Museumcafé ‘Het Lage Licht’

Op zaterdag 22 februari gaan de deuren open van ons nieuwe museumcafé ‘Het Lage Licht', dat vernoemd is naar de vuurtoren van het Maritiem Museum. Tijdens openingstijden van het museum kun je hier je anker uit gooien voor een zoet taartje, versgebakken broodjes en taart, uitgebreide lunch of een borrel. Zoveel mogelijk gerechten worden gemaakt van lokale en duurzame producten. Lees meer >