2 juni 2017

Muziek in het museum

PABO studenten brengen deze middag samen met basisschool leerlingen historische figuren uit ons maritieme heden en verleden tot leven in het museum. Een educatief project waarbij de studenten spannende zeemansverhalen vertellen en de kinderen aanzetten tot zingen en acteren. De middag wordt besloten met een korte maritieme musical. Bezoekers van het museum mogen gewoon meekijken en meedoen.

Op zoek naar Superpowerrrr!

Kapitein Lekkerbek geniet al jaren van zijn pensioen, maar zou dolgraag nog één keer rond de wereld reizen. Ooit was hij schipper bij de VOC, bestuurde een klipper, voer zelfs op de Titanic en werkte op een boorplatform. Ervaring genoeg dus! Toch twijfelt Kapitein Lekkerbek hoe hij zijn wereldreis aan moet pakken. Hij wil wel op reis, maar alleen op een groene manier. En dus is de kapitein op zoek naar een bijzonder schip… een schip dat vaart op duurzame SUPERPOWERRRR!

De terug-in-de-tijd-reis is een succesvolle samenwerking van het Maritiem Museum Rotterdam met de PABO van Hogeschool Rotterdam.

Datum: vrijdag 2 juni
Tijd: 12:30-15:00u