16 augustus 2019 t/m 18 augustus 2019

Onze historische schepen gaan regelmatig ‘on tour’ naar verschillende maritieme evenementen in het hele land. Op 16, 17 en 18 augustus kun je onze stoomschepen Volharding 1, Dockyard V, Havendienst 20 en de Maashaven te bewonderen tijdens het evenement Vestingdagen Hellevoetsluis.

Vestingendagen Hellevoetsluis

Vestingdagen is een evenement voor jong en oud, met vertrouwde ingrediënten als de braderie, kermis, vlootschouw, vuurwerk en niet in de laatste plaats het stoomweekend.

Over de schepen

Tijdens de Vestingdagen ben je van harte welkom aan boord van de Dockyard V en de Volharding 1, twee van de topstukken van het Maritiem Museum. De Volharding 1 is een van de laatste kolen gestookte stoomslepers in Nederland en de Dockyard V is een van de stoere en sterke werkpaarden van de Rotterdamse haven anno 1950. Ga dit weekend mee op een rondvaart en luister naar de verhalen over deze mooie historische schepen. Ook is Havendienst 2 en de Maashaven te bewonderen.

Trots op varende collectie

We zijn bijzonder trots op onze indrukwekkende collectie operationeel varend erfgoed uit de negentiende en twintigste eeuw die we in werkende staat houden waaronder vrachtschepen, een parlevinker, sleepboten, havenkranen en –machines.

In het kort

Wat: Vestingdagen Hellevoetsluis 
Datum: 16, 17 en 18 augustus
Waar: Hellevoetsluis
Voor wie: iedereen is welkom!