20 mei 2022 t/m 22 mei 2022

Onze historische schepen en kranen gaan regelmatig 'on tour' naar verschillende maritieme evenementen in het hele land. Dit weekend kun je de Graanelevator, Dockyard V, de 'Pieter Boele' en de Maashaven bewonderen tijdens het grootste stoomevenement van Europa 'Dordt in Stoom' in Dordrecht.

Dordt in Stoom

Voor de 19e keer organiseert Dordrecht het grootste stoomevenement van Europa, 'Dordt in Stoom'. In een weekend worden er zo'n 250.000 bezoekers worden verwacht. Tijdens dit evenement bonkt het en stoomt het in de Dordste binnenstad waar echt alle soorten stoommachines te bewonderen zijn. Er is muziek, een maritieme markt, kinderactiviteiten en natuurlijk wordt er ook ook aan de innerlijke mens gedacht.

De Stadsgraanzuiger Nr 19 'on tour'

Je bent van harte welkom aan boord van de Graanzuiger die onder stoom is en afgemeerd ligt aan de Dordtse kade. De Graanzuiger is recent gedeeltelijk gerestaureerd en is dit weekend te bewonderen bij 'Dordt in Stoom'. Daarna vaart deze door naar Antwerpen. Lees meer over de restauratie van de Graanzuiger >

Trots op varende collectie

Stoomslepers 'Dockyard V' en 'Volharding 1' zijn dit weekend afgereisd naar Dordrecht waar onze Rijnstoomsleper 'Pieter Boele' in haar thuishaven te vinden is. Deze stoomsleper is onderdeel van de collectie van het Maritiem Museum Rotterdam, maar heeft een vaste ligplaats in Dordrecht. Maak dit weekend een rondvaart met deze stoere stoomslepers en kom meer te weten over de geschiedenis van dit varend erfgoed. Ook de Maashaven is dit weekend in Dordt te vinden. We zijn bijzonder trots op onze indrukwekkende collectie operationeel varend erfgoed uit de negentiende en twintigste eeuw die we in werkende staat houden waaronder vrachtschepen, een parlevinker, sleepboten, havenkranen en – machines.

In het kort

Datum: 20, 21 en 22 mei
Waar: Dordrecht
Voor meer informatie: 'Dordt in Stoom'