25 mei 2018 t/m 27 mei 2018

Onze historische schepen gaan regelmatig on tour naar verschillende maritieme evenementen in het hele land. Dit weekend kun je de 'Volharding 1', de 'Dockyard V', de Graanelevator en de 'Pieter Boele' bewonderen tijdens het grootste stoomevenement van Nederland 'Dordt in Stoom'.

Dordt in Stoom

Voor de 18e keer organiseert Dordrecht het grootste stoomevenement van Nederland, 'Dordt in Stoom'. In een weekend worden er zo'n 250.000 bezoekers worden verwacht. Tijdens dit evenement bonkt het en stoomt het in de Dordste binnenstad waar echt alle soorten stoommachines te bewonderen zijn. Er is muziek, een maritieme markt, kinderactiviteiten en natuurlijk wordt er ook ook aan de innerlijke mens gedacht.

Onze schepen

Je bent van harte welkom aan boord van De 'Volharding |', één van de laatste op kolen gestookte stoomsleepboten. Ook de 'Dockyard V' is te bezoeken, een stoere sterke stoomsleper die rond 1950 behoorde tot de werkpaarden van de Rotterdamse haven. De Graanelevator is onder stoom en ligt afgemeerd aan de kade. Én natuurlijk is ons pronkstuk de 'Pieter Boele', de enige nog bestaande Rijnstoomsleper, in zijn thuishaven Dordrecht te bewonderen.

Trots op varende collectie

We zijn bijzonder trots op onze indrukwekkende collectie operationeel varend erfgoed uit de negentiende en twintigste eeuw die we in werkende staat houden waaronder vrachtschepen, een parlevinker, sleepboten, havenkranen en –machines.

In het kort

Datum: 25, 26 en 27 mei
Waar: Dordrecht
Voor meer informatie: 'Dordt in Stoom'