9 maart | 20.00 - 21.30

Op zoek naar visionairS: de nieuwe Caland

Na 150 jaar Nieuwe Waterweg weten we het zeker: zonder een visionair als Pieter Caland, die met het plan kwam, was de Rotterdamse haven niet wat het nu is. Maar waar is de volgende grote visionair? Welk idee gaat ons helpen energiegebruik en uitstoot te reduceren? De grote klimaatuitdagingen van nu en morgen te tackelen? Misschien zit de volgende Caland op 9 maart in de zaal, bij de talkshow van het Maritiem Museum over dit onderwerp.

KIJK DE TALKSHOW TERUG >

Allard Castelein

Allard Castelein, CEO van de Port of Rotterdam, is onze key note speaker. Met hem hebben we het over de huidige uitdagingen met betrekking tot energiegebruik en – transitie. We belichten de factoren die het succes van de Rotterdamse haven hebben bepaald en zullen bepalen. Waar in 1872 de bereikbaarheid van de haven de belangrijkste factor was, spelen anno 2022 het energiegebruik en de impact op de samenleving, natuur en het klimaat juist een hoofdrol.

We kijken niet alleen terug, maar vooral ook vooruit – met het accent op innovatie, digitalisering en energietransitie. De online talkshow, live te volgen op deze website zal een podium bieden aan jonge talenten, de Calands van nu, en hun ideeën. Maar ook de kijker thuis praat mee. Je kunt je vragen online stellen, die we live beantwoorden vanuit de hal van het Maritiem Museum.

Olympisch zeilster

De avond staat onder leiding van Marcelien Bos-de Koning, voormalig Olympisch zeilster en Chef d'Emission van NOC*NSF. Zij heeft bewezen de grootste stormen aan te kunnen en is na haar sportcarriere volop aan de slag gegaan met duurzaamheid., energie en schone oceanen. Om het historisch perspectief van de Nieuwe Waterweg te duiden is er een inleiding door onze conservator Irene Jacobs.

Kijk mee en praat mee!

Je kunt de talkshow gratis online volgen. Houd hiervoor onze talkshow pagina in de gaten. Je kunt meepraten via onze online moderator. Laat weten dat je komt via LinkedIn of Facebook om een reminder te ontvangen en nodig anderen uit ook deel te nemen.

Op de hoogte blijven? Schijf je in voor onze nieuwsbrief >