Werkplaatsen open voor publiek

Sinds schepen van staal worden gemaakt, zijn smeden belangrijke metaalbewerkers. Voor werk dat niet door machines gedaan kan worden, zoals bepaald onderhoud aan onze museumschepen, zijn ze nog steeds onmisbaar. Onze smid weet precies hoe je metaal buigt of aan elkaar maakt. Dat doe je door het heel heet (1.000 graden!) te maken. De smid kan “klinken”, haken en kettingen maken, en laat dit graag aan je zien.

Bijna dagelijks is de meestersmid met zijn leerlingen bezig om onderdelen voor onze collectie te maken. Veel onderdelen voor onze historische schepen en kranen zijn niet meer te koop en daarom worden deze op maat gemaakt in onze werkplaatsen. Kom kijken naar de demonstraties of doe mee met de workshops.

Demonstraties en workshops

Demonstraties en workshops zijn toegankelijk met een geldig entreeticket van het Maritiem Museum en met de barcode op het ticket kan je ook de informatieve films op de schermen bekijken.

Weekend van de Wetenschap

Wil je meedoen met de workshops in het kader van Weekend van de Wetenschap stuur dan een mail naar rsvp@maritiemmuseum.nl. Aanmelden kan tot vrijdag 30 september. De workshops vinden plaats op zaterdag 1 oktober om 11:00-12:00 uur en om 14:00-15:00 uur en vol=vol. Demonstraties (voor iedereen toegankelijk) 13:00-13:20 en 16:00-16:20.

Ook smeden? Kleed je er op!
Kinderen kunnen niet meedoen aan de workshop, als zij een korte broek of open schoenen aanhebben. Dit is onveilig door mogelijk rondvliegende vonken.