15 juni 2019 t/m 29 juni 2019

Cursus havenfotografie door SKVR

Tijdens deze cursus van de SKVR ga je drie zaterdagen op foto-excursie in en rond de Maritiem Museum Haven. Onze haven is de oudste en grootste museumhaven van Nederland en het historische hart van het Maritiem District. Op deze plek liggen de roots van de Rotterdamse haven en staan high-rise en maritieme historie letterlijk naast elkaar.

In de cursus leer je hoe je op verschillende manieren een locatie of onderwerp kunt vastleggen én hoe je met je gemaakte foto's een mooie serie kunt samenstellen. Naast het fotograferen op de verschillende unieke locaties rond en in de museumhaven, wordt er ook aandacht besteed aan het gezamenlijk bespreken van de gemaakte foto’s en komen inspirerende voorbeelden van reportage-, documentaire-, straat- en architectuurfotografie aan bod. Bovendien heb je tijdens de lessen, exclusief toegang tot vrijwel alle locaties in het museum en de museumhaven. Bij deze cursus gaat het minder om het technische aspect van fotografie, maar ligt de nadruk op het maken van een mooie reportage en het vertellen van een verhaal met jouw foto’s.

Goed om te weten

Je werkt met je eigen digitale camera. Dit kan een spiegelreflex of systeemcamera zijn, maar in ieder geval een camera waarop je handmatig de sluitertijd, diafragma en ISO-waardes kunt instellen (zie hiervoor de handleiding van je camera). De cursus is voor verschillende niveaus toegankelijk.

In het kort

Datum: 15, 22 en 29 juni
Tijd: 10:30-13:00u
Kosten € 125,-
Aanmelden: meld je voor deze cursus aan bij de SKVR