30 juni 2019

Zondag 30 juni geeft Sinfonia Rotterdam een wel heel bijzonder cadeautje aan de stad Rotterdam: het Sinfonia Maritiem Festival. Naast klassieke juweeltjes, op hoog niveau uitgevoerd door het prachtige orkest o.l.v. chef-dirigent Conrad van Alphen, wordt het publiek ook verrast met spoken word, jazz, soul, dans, circus, streetfood, jong talent en grote namen.

Het programma

Het festival start om 14.00 uur met souldiva Shirma Rouse tezamen met de Codarts Big Band en vertellers Mike Boddé en John Buijsman. Dit concert is onderdeel van de historische jazzroute ‘VAN PSCHORR TOT BIRD’ die een tussenstop maakt bij het festival met een eerbetoon aan de vooroorlogse Schiedamse Dijk, bekend om zijn jazz en dames van lichte zeden. Na deze spetterende opening presenteert Sinfonia Rotterdam een wervelend programma, afwisselend op Plein 1940 en het water van de Maritiem Museum Haven. Je wordt verrast met een mooi programma van onder andere
> Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest
> Acts/bands van Codarts Circus en Codarts Jazz
> Klassieke ensembles van Sinfonia Rotterdam
> Dans van Besim Hoti (Scapino Ballet Rotterdam) en celliste Mariëlle Rijkaart (Sinfonia Rotterdam)
> Spoken word van Swendeline Ersillia en Barguijs
> dj Maestro en nog veel meer!

Het absolute hoogtepunt is het Sinfonia Maritiem Concert om 20.00 uur, uitgevoerd door Sinfonia Rotterdam o.l.v. Conrad van Alphen, samen met solisten Shirma Rouse, sopraan Jeannette van Schaik, nieuwe maker en artistieke duizendpoot Rajae El Mouhandiz en spoken word artiesten Barguijs. Natuurlijk is er ook voldoende horeca aanwezig voor een hapje en drankje, onder andere verzorgd door Fjord Eat & Drinks en BarrelQ.

In het kort

Wanneer: zondag 30 juni
Tijd: 14:00 - 22:00u
Kosten: gratis toegankelijk
Tip: check de weersvoorspelling en neem een paraplu, dekentje of zitkussentje mee!