19 oktober 2019 t/m 27 oktober 2019

een knopjesmuseum te gast in onze museumhaven

De Serendiep is een varend onderkomen voor het werk van kunstenaarscollectief De Spullenmannen. Aan boord bevinden zich een theater en het Knopjesmuseum. Een bezoek aan het Knopjesmuseum is een spannende tocht door een labyrint waarin je je kunt laten verdwalen als Alice in Wonderland. Een fascinerende mengeling van wetenschapsmuseum, sprookje en escaperoom. Ga op ontdekkingsreis en baan je een weg door het labyrint... Kom je er ooit weer uit? Wie durft? Aanraken verplicht!

Het schip

Het schip werd in 1959 gebouwd bij scheepswerf De Jong en Smit te IJsselmonde, als een van de laatste geklonken schepen. Onder de namen 'Fe', en vanaf 1971 'Anje' deed het dienst als vrachtschip op de binnenwateren van voornamelijk Nederland, België en Duitsland. In 2018 kwam het schip in handen van De Spullenmannen, zij hebben het omgebouwd tot een plek voor wetenschap en absurdisme. 

Familievoorstelling aan boord: 'Van Dingen Die Draaien'

In hink-stap-sprong langs alle hoeken van de bovenkamer. De Spullenmannen verkennen kunst en wetenschap, zappen van wiskunde naar muziek, struikelen over beeldende kunst en spitten in de geschiedenis van grote ideeën.Wetenschap en kunst vloeien in elkaar over. Wiskunde wordt muziek, afgewisseld met verhalen over ontdekkingsreizigers op zee op zoek naar land, sterrenkundigen op zoek naar bewoonde planeten en chemici op zoek naar het begin van het leven. Een voorstelling vol live-experimenten, houtje-touwtje constructies, formules en verbazing.

In het kort

Serendiep aan de gastensteiger
Datum: 19 t/m 27 oktober
Tijden: Van 11:00-15:00u kan je een kijkje nemen aan boord. Gesloten op: zondag 20 oktober en 27 oktober i.v.m voorstellingen aan boord.

Bezoek aan het knopjesmuseum: €5,- per persoon op vertoon van entreeticket Maritiem Museum.

Voorstelling: ‘Van Dingen Die Draaien’

Tijden: Zondag 27 oktober om 13:00 en 15:00u
Kosten: €12,50 per persoon (betalen aan boord)
Aanmelden: info@serendiep.nl met vermelding van aantal personen en tijd van de voorstelling.

Dynamische Maritiem Museum Haven 

We werken aan een dynamische Maritiem Museum Haven waar schepen komen en gaan, waar maritieme evenementen plaatsvinden voor jong en oud en waar gewerkt wordt op en aan een unieke collectie varend erfgoed. Dagelijks zijn er verschillende schepen en kranen in onze museumhaven geopend voor publiek. Naast onze eigen vloot nodigen we bijzondere schepen uit, historische en moderne, zeil-, solar- of stoomschepen en kun je een kijkje aan boord nemen.