9 juli 2022

Dogparade 010 te gast

Op zaterdag 9 juli wordt de zomervakantie feestelijk afgetrapt met een heuse Scheepshondenparade, wanneer Dogparade 010 te gast is in de Maritiem Museum Haven. Het wordt een vrolijke optocht van honden en hun baasjes langs de historische schepen en kranen van het museum. De parade wordt afgesloten met de Dogparade 010 verkiezing van de leukste maritieme hond/baasje duo's een Ketelbinkie photoshoot en een snack in het hondenrestaurant Hond-In-De-Pot. Heb jij geen eigen hondje? Dan kan je toch nog op de foto met de vriend van Professor Plons: Dobber de scheepshond. Wil je zelf deelnemen met je hond? Koop dan hier een Scheepshondenparade ticket voor de Maritiem Museum Haven á €2,50. 

Awards

In de museumhaven zit een vakkundige jury klaar om de honden alvast goed te bekijken en te jureren. Er zijn een aantal prijzen te winnen. Niet alleen is er de jury award, maar ook de publiekslieveling maakt kans op een bokaal

Photoshoot

Na de uitreiking van de prijzen kunnen de honden zich te goed doen aan allerlei lekkere hondenhapjes. En is er een photoshoot door Máxima fotograaf Robin Utrecht die de de onafscheidelijke duo’s vastlegt in een speciaal maritiem ingerichte set. Uit de verkleedkist van het museum kunnen ook de mooiste zeemans outfits geplukt worden. Presentatie van de middag is in handen van fervent hondenliefhebber Jet Sol.

Wat is dogparade 010?

Dogparade 010 is een begrip onder veel hondenliefhebbers in Rotterdam. Wat ooit in het Oude Westen begon als een kleine vrolijke optocht van baasjes en hun trouwe viervoeters, al dan niet verkleed, is uitgegroeid tot steeds wisselende en zeer populaire programma’s waarin de hond en de liefde voor het dier immer centraal staan.
Initiatiefnemer Mieke van der Linden: ”We hebben in het verleden al heel wat honden en baasjes blij gemaakt met hondenfeestjes als de van Maanenstraat Poolparty, het pop-up Museum of Dogs in de Rotterdamse Schouwburg, de Halloweenwalk in de Doelen Studio, A Dog’s Dinner bij de Pleinbioscoop, De Hondenkaraoke voor de Operadagen en de premiere van Wes Anderson’s film ‘Isle of Dogs’ in Lantaren Venster. Maar een Dogparade met een maritiem thema is nieuw."

Kosten en korting

Het honden evenement begint rond de klok van 14.00 uur bij de vuurtoren in de Maritiem Museum Haven. Deelname aan de parade is €2,50, en de ticket is ook geldig als korting op entree van het museum bij een museumbezoek t/m 31 december 2022.
Boek je ticket hier! Ter plekke pinnen mag ook.