6 januari 2019 t/m 25 februari 2019

Deze winter is wereldzeiler Caroline van Wijngaarden met haar bakdekkruiser-salonboot uit 1908 ‘Anna’ te gast in de Maritiem Museum Haven. De 111 jaar oude salonboot is door de vorige eigenaar volledig nieuw opgebouwd. Geklonken staal, onderwater gelast en de opbouw is gemaakt van oude laboratoriumtafels en oude kerkbanken. "Het hele schip is pure ambacht," zegt Caroline, voor wie ambachtelijke technieken een rode draad zijn in haar leven. In de tijd dat Caroline met haar 'Anna' aan de gastensteiger ligt, laat ze onze bezoekers graag de salonboot en textielwerken zien en vertelt ze over haar passie en haar leven. Ze hoopt hiermee een inspiratie te zijn en vele interessante mensen te ontmoeten en levensverhalen te horen.

Artist in residence maritiem-ambachtelijke stijl

Ambacht fascineert Caroline, die op haar vele zeilreizen ook in andere landen op zoek ging naar traditionele skills. Zelf was ze jarenlang houtbewerker, maar dit is aan boord lastig. Daarom kiest ze nu voor textiel: weven, breien, haken. Er staat een weefgetouw aan boord en op dit moment werkt ze aan een vloerkleed van visdraad en jute.

Door de vele zeilreizen die ik over de wereld heb gemaakt ben ik veel bewuster gaan leven. Met steeds minder spullen en steeds meer zelfvoorzienend. Je hebt echt niet veel nodig! En wat ik nu nog koop, doe ik bewust; het liefst maak ik veel zelf! Het moet in mijn nieuwe levensstijl passen. De wereld is zoooooo mooi!! Die moeten we mooi houden!“ - Caroline.

Dynamische Maritiem Museum Haven

We werken aan een dynamische Maritiem Museum Haven waar schepen komen en gaan, waar maritieme evenementen plaatsvinden voor jong en oud en waar gewerkt wordt op en aan een unieke collectie varend erfgoed. Dagelijks zijn er verschillende schepen en kranen in onze museumhaven geopend voor publiek. Naast onze eigen vloot nodigen we bijzondere schepen uit, historische en moderne, zeil-, solar- of stoomschepen en kun je een kijkje aan boord nemen.

Welkom aan boord

Ligplaats: gastensteiger Maritiem Museum Haven
Kosten: Gratis entree op vertoon van een entreebewijs van het museum
Openingstijden: Iedere woensdag en donderdag van 12:00-16:00u