30 juni 2017 t/m 2 juli 2017

Te gast in de Maritiem Museum Haven

Tijdens het Rotterdam Waterweekend kan je een duik nemen in de Rotte of in een van de binnenhavens van het Maritiem District. Ontmoet je Desiderius Erasmus op een van de varende Picknick Islands, luister je naar Rotterdams upcoming musici en dichters of vaar je mee met een gids die je alles vertelt over de historie en toekomst van ons Waterrijke Rotterdam.

Programma:

Vrijdag avond 30 juni en zaterdag 1 juli concentreert het programma zich rondom de Rotte in Rotterdam Noord en Crooswijk. Er is van alles te doen: Pop-Up entertainment, muziek, dans, verhuur bootjes en eilandritten in piraten- of matrozenstijl. En natuurlijk mag je het grootste watergevecht van Nederland ‘Water Wars’‘ niet missen.

Zondag 2 juli in het Maritiem District

Hou je van zwemmen? Doe dan mee met 010 City Swim. Blijf je liever op het water, ga dan mee op een varend Picnic Island of laat je kinderen zelf varen in een stoere politieboot van de Kids Marina. Is water niets voor jou en blijf je liever aan land dan is er yoga, wandeltochten, Pop-Up toneel, een wijnproeverij en nog veel meer activiteiten om aan deel te nemen of van te genieten.

Instasail

Exclusief voor het waterweekend organiseert het Maritiem Museum een 'instasail': fotograferen vanaf het water! Neem je camera mee en vaar samen met onze fotograaf Theo de Man door de haven, hij kent alle mooie fotospots. Kijk hier voor meer informatie.

Sinfonia Rotterdam

De dag wordt afgesloten een avondconcert door Sinfonia Rotterdam met een gastoptreden van Scapino Ballet en Eric Vloeimans. Neem voor deze gelegenheid voor het eerst plaats op de drijvende trappen aan de kop van de Leuvehaven.

Kijk voor het uitgebreide programma op www.rotterdamwaterweekend.nl

Yoga