17 november 2018 t/m 5 december 2018

In de haven van Professor Plons klinkt ‘Zie ginds komt de stoomboot’ van de kades en de schepen liggen vol cadeaus die uitgeladen moeten worden. Er is alleen een groot probleem… De inpakpieten zijn vier chocoladeletters kwijt die in één van de containers in de haven zitten. Maar welke? De professor kan de hulp van de kinderen goed gebruiken. Hij heeft hulppietenpakken aan boord!

Op avontuur in de haven

Kinderen gaan op avontuur in de wonderlijke haven van Professor Plons en zijn vrienden. Spelenderwijs maken ze kennis met verschillende schepen, het werk in de haven en hoe producten, zoals hun eigen speelgoed, per schip over de wereld vervoerd worden. Kinderen leren Professor Plons en zijn vrienden Kapitein Kurk, Sai-Ling, Mecha Mo en Dobber kennen die op het punt staan met hun schepen op wereldreis te vertrekken. Er moet nog veel gebeuren voor vertrek en de kinderen kunnen daar goed bij helpen: alle schepen laden en lossen, vissen vangen, containers scannen, de reisbestemming bepalen, zeilen hijsen of een maaltje koken in de kombuis van de houten vissersschuit. 

Pietenschool

Wat moet je nu allemaal kunnen als hulp-piet? Over daken klauteren, dakrand lopen, schoorsteen beklimmen en allerlei capriolen uithalen zoals koprollen en radslagen. Cadeaus mooi inpakken en pepernoten uitdelen horen er natuurlijk ook bij. Kan je sinterklaasliederen zingen en ben je sterk genoeg om de volle zakken met cadeaus en pepernoten te sjouwen, dan ben je gauw geslaagd. Met een echte pietendiploma op zak kan je daarna aan de slag in de haven van Professor Plons. De Pietenschool is open op dinsdag t/m vrijdag van 14:00-17:00u en zaterdag en zondag van 12:00-16:00u

Workshop surprise maken

Met Sinterklaas maken mensen vaak surprises voor elkaar. Een surprise is een verrassing en in dit geval een ingenieus ingepakt cadeau. Wil jij ook een surprise maken maar weet je niet hoe, waar je aan moet denken en wat de kneepjes en trucjes zijn bij het maken van een surprise? Doe dan mee in deze surprise-workshop op zondag 18 en zondag 25 november om 12:00-16:00u. Kosten €1,- materiaalkosten.

Spetterclubactie

Ben je lid van de spetterclub? Dan kan je ook je eigen schoen gratis knutselen en mag je die neerzetten op de schoorsteen van ons open hard. Én wie weet stopt Sinterklaas daar een verrassing in als hij in het museum op bezoek komt. Van 17 november t/m 2 december kan je de zelfgemaakte schoen zetten en 3 t/m 5 december kan je deze weer ophalen.

In het kort

Datum: 17 nov t/m 5 dec
Waar: in de entreehal en in de haven van Professor Plons
Voor wie: kinderen van 4 tot 10 jaar
Kosten: alle activiteiten, behalve de workshop surprise maken, zijn gratis met een geldig entreebewijs