13 maart 2018 t/m 17 juni 2018

Piraten hebben de haven van Professor Plons geënterd

Niet alleen hebben ze de haven overvallen maar ze hebben ook waardevolle spullen uit de bijzondere verzameling van Professor Plons gestolen. De spullen zitten nu in een schatkist ergens in de haven. Maar waar en wat is de code van het slot op de kist?

Help Professor Plons de schatkist vinden!

Nu de piraten de haven overvallen hebben, is de spanning wel voelbaar in de haven van Professor Plons. Papegaaien vliegen dreigend door de lucht, piratenvlaggen hangen uit, de kanonnen worden geladen. Wil jij Professor Plons en zijn vrienden Kapitein Kurk, Sai-Ling, Mecha Mo en Dobber helpen dan moet je wel eerst verkledende als piraat, want anders hebben de piraten je door. Neem dus eerst een duik in de verkleedkist van Professor Plons voor dat je op zoek gaat naar zijn gestolen verzameling.

Tweede Paasdag piratendag

Maandag 2 april, tweede Paasdag, is een hele goede dag om de gestolen spullen van Professor Plons te zoeken. Dus geen eieren zoeken maar Professor Plons helpen om zijn waardevolle spullen terug te krijgen. Als je komt helpen mag je deze dag gratis naar binnen, maar dan moet je wel verkleed komen als piraat. De piraten zijn wel eieren aan het zoeken, dus dan letten ze vast niet zo goed op. Je durft toch wel langs te komen? Neem ook je vrienden mee, want hoe meer hulp hoe beter.

Kindertentoonstelling Professor Plons

In deze kinder-doe-tentoonstelling gaan kinderen op avontuur in de wonderlijke haven van Professor Plons en zijn vrienden. Spelenderwijs maken ze kennis met verschillende schepen, het werk in de haven en hoe producten, zoals hun eigen speelgoed, per schip over de wereld vervoerd worden. Lees meer>