20 t/m 25 september 2021

Rondreizend watersportevent 'Optimist on tour' te gast

Bij Optimist on Tour, het landelijk rondreizend watersportevenement van het Watersportverbond, maken kinderen gratis kennis met verschillende watersporten. Onder begeleiding van gecertificeerde en enthousiaste instructeurs varen kinderen hun eerste mijlen in een Optimist en gaan ze kanovaren, suppen of windsurfen. Daarnaast zorgen de aquaroller en het Optimist on Tour Laboratorium, waar kinderen op een speelse manier meer leren over water, voor veel plezier op én naast het water. Zo komen kinderen op een makkelijke, leuke en laagdrempelige manier in aanraking met de watersport!

Kinderen tussen de 8 en 12 jaar kunnen zich, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, inschrijven om mee te doen met Optimist on Tour. Het enige dat je nodig hebt, is minimaal zwemdiploma A. Plezier op het water gegarandeerd!

Sinds de start van Optimist on Tour in 2014 hebben al meer dan 90.000 kinderen kennis gemaakt met de watersport. Veel deelnemers hebben daarna de stap gemaakt naar een lokale vereniging of vaarschool. 

Iedere middag van 20 t/m 24 september van 15:00-18:00 uur zijn er gratis proeflessen en op zaterdag 25 september de hele dag van 09:30-16:30u. Bekijk hier een overzicht van de gratis proeflessen in de Maritiem Museum Haven.

Schrijf je hier vooraf online in > 

Of registreer je terplekke bij de registratiebalie in de Maritiem Museum Haven.