30 april t/m 8 mei 2022

Ontdek deze vakantie onze Maritiem Museum Haven. Er zijn bijzondere schepen te gast, de kinderen kunnen een speurtocht door de haven doen en in de smederij is iedere dag de smid aan het werk. Vaar mee met onze fluisterboot de ‘Waterbus’ door het Maritiem District en maak je eigen scheepje met recycle materialen bij Scarp XL.

Maak je eigen scheepje

Maak, met recycled materialen je eigen duurzame scheepje. Wordt het een solar-boot, een schip met een elektromotor of een mooie zeilboot? Wellicht zijn er meer nog mogelijkheden om een schip voort te bewegen. Laat je fantasie gaan en maak een eigen uniek scheepje. Op 3, 4 en 5 mei van 12:00-16:00u.

Museumschip ‘Hudson’ te gast

Zeesleper ‘Hudson’ komt twee weken logeren in de Maritiem Museum Haven. Normaal ligt de ‘Hudson’ in de Sleepboothaven in Maassluis. De grootste Sleepboothaven van Nederland. Nu is deze stoere zeesleper hier twee weken te bewonderen. Stap aan boord en leer meer over de historie van dit bijzondere schip.

Varende supermarkt ‘Time is Money’

Binnenvaartschippers hebben een druk bestaan, werk gaat voor en veel tijd om het schip stil te leggen en boodschappen te doen is er niet. Tegenwoordig kan de binnenvaartschipper bestellingen plaatsen bij onze bekende supermarkten, maar vroeger bestond thuisbezorgd niet. Er waren wel ‘parlevinkers’, kleine varende supermarkten die langzij de schepen kwamen met eten en andere benodigdheden. De ‘Time is Money’ is de laatste parlevinker van Nederland die tot 2008 in de vaart was. Op woensdag- en zondagmiddag kan je een kijkje nemen bij deze varende supermarkt.

Speurtocht

Op pad in de Maritiem Museum Haven. Leer onze haven kennen tijdens de speurtocht door de haven. Je gaat op zoek naar dieren en letters die verstopt zitten in de haven. Kan je nog niet lezen? Geen probleem, ook voor de niet-lezers hebben we een speurtocht. Kosten €2,-.

Workshops en demonstraties smeden

In onze smederij is dagelijks onze smeden aan het werk om onderdelen te maken of te repareren voor onze historische schepen en kranen. Veel van deze onderdelen zijn niet meer te koop en daarom maken we ze zelf. Wil jij het ook proberen? Dagelijks zijn er demonstraties en workshops. Meld je op tijd in de smederij, werkplaats 3, als je wil meedoen met de workshops.

Varen met de 'Waterbus'

Bijna dagelijks zijn er vaartochten met onze stille fluisterboot door het Maritiem District. Ontdek tijdens de vaartocht het centrum van Rotterdam vanaf het water tijdens deze tocht langs de oude binnenghavens van Rotterdam. Informeer bij binnenkomst naar de mogelijkheden. Kosten €6,- volwassenen, €4,50 kinderen van 4 -15 jaar, €2,50 kinderen van 0-3 jaar.

4 t/m 8 mei: Circusstad te gast

In de voorstelling ‘Follow mee’ van de Vlaamse ‘urban-acrobats’ groep ‘Be Flat’, wordt je uitgenodigd om de stad vanuit een ander perspectief te bekijken. Met de gevels als decor, straatstenen als danstapijt en verkeer als soundscape neemt ‘Be Flat’ je mee door het Maritiem District en dus ook door onze Maritiem Museum Haven. Lees meer >