16 april 2016 t/m 24 april 2016

Tijdens de Nationale Museumweek tonen alle musea in Nederland hun 'echte goud'. Ons goud kun je tijdens de museumweek eens op een hele andere manier bekijken: 

Audiotour 'Door de ogen van'
Bekijk het Maritiem Museum eens met andere ogen. Met de nieuwe audiotour 'door de ogen van' krijgen 27 objecten, zowel binnen als buiten, er een extra verhaal bij. Medewerkers van het museum, van directeur tot vrijwilliger, vertellen vanuit hun eigen achtergrond wat hun favoriete object nu zo bijzonder maakt. Zo vertelt papierrestaurator Frank over het Itinerario van Adriaan van Linschoten als ambacht en geeft de bezoeker daarmee een andere kijk op dit topstuk. Vrijwilligster Clementine neemt je mee naar haar favoriete schip 'Annigje'. De audiotour is via izi. TRAVEL gratis te downloaden.

Download izi. TRAVEL met I-phone
Download izi. TRAVEL met Android

Tentoonstelling Topstukken
Rotterdammers staan bekend als trots, maar tegelijkertijd bescheiden. Met de tentoonstelling 'Topstukken' schudden we de Rotterdamse bescheidenheid van ons af en tonen vijfentwintig topstukken uit onze eeuwenoude collectie. Elk object in de tentoonstelling heeft zijn plaats daar op geheel eigen wijze verdiend. Vanwege zijn revolutionaire rol in de scheepvaart of onze wereld in het algemeen. Omdat het een stille getuige is geweest van een belangrijk moment in de maritieme geschiedenis. Of omdat het gewoonweg uniek is. 

En meer
Bezoek ook onze familietentoonstelling 'De wereld op je bord' waarin je ontdekt dat het zonder de scheepvaart maar een karige boel zou zijn op ons bord. Waan je aan boord van een cruiseschip in 'Zeekastelen', ervaar de passie van woonbootbewoners in 'Wonen op water' of ontdek waarom Kaap Hoorn de Mount Everest voor zeezeilers is in 'Helden van Kaap Hoorn'. In onze Maritiem Museum haven ontdek je aan boord van historische schepen en kranen hoe de Rotterdamse haven op deze plek begon. 

E-tickethouders in het zonnetje
Koop vanaf nu je kaartjes voor het museum online! Het scheelt wachttijd op drukke dagen en je ontvangt 20% korting in de museumshop en 20% korting bij de nabijgelegen APCOA parkeergarage.