7 maart 2020 t/m 8 maart 2020

massa's kunst en cultuur in één nacht

In één nacht ontdekken wat Rotterdam aan kunst en cultuur te bieden heeft? Dat kan tijdens de Museumnacht010 op zaterdag 7 maart 2020. Ruim veertig Rotterdamse musea en culturele instellingen openen tijdens een uniek feestje hun deuren van 20:00 tot 01:00 uur. Zie in een avond de mooiste tentoonstellingen, unieke collecties, te gekke projecten en bizarre performances!

Impressie van Museumnacht010 7 maart 2020 

Een greep uit ons programma 

Ga je mee op een maritieme tijdreis door de eeuwen heen? Van het bruisende vooroorlogse nachtleven op de Schiedamsedijk tot de keiharde wereld van de hedendaagse drugshandel in de Rotterdamse haven. Stap aan boord van de Titanic, dans en zing voordat het laatste uur geslagen is. Ontmoet je medereizigers en vertel je mooiste of je meest gewaagde reisverhaal.

Vintage swing

Heb jij al 'the old school swing' te pakken? Deze rage verspreidt zich momenteel razendsnel door Nederland. Wanneer de muziek begint, kunnen de voeten gewoon niet stil blijven staan. Met een partner, alleen of met z’n allen zwier je door de zaal in een slow swing van de jaren '30 en '40. Ervaren dansers helpen je op weg in deze revival van de ‘swing’. Kan jij deze jazzy vibes weerstaan?
Doorlopend in de entreehal tot 24:00u

Helemaal in stijl

Bij de vintage swing hoort een vintage coupe. De stoere dames van Sugarcoated verzorgen deze avond je vintage kapsel en make-up. Zo ben je helemaal in stijl voor deze maritieme reis door de eeuwen heen. Laat wel je ultieme look vastleggen voor dat je reis begint. 
Doorlopend in de entreehal 24:00u

Top Secret: een workshop van de Rotterdamse politie

Aan de hand van videoclips vertelt hiphop fan van het eerste uur, rechercheur Marco den Dunnen, verhalen uit de keiharde praktijk van de Rotterdamse onderwereld. Wat is echt, wat is niet echt in de clips die je ziet? Waar verwijzen symbolen, gebaren, handelingen of afbeeldingen naar? Ook andere straattaal, bijvoorbeeld die van kleding, komt aan bod. Maar let op: het gaat hier om vertrouwelijke informatie. Bezoekers komen alleen binnen als ze vooraf tekenen voor geheimhouding!
Tijden: 21:00u, 22:00u en 23:00u
Waar: Deck 1, Verolmezaal

Op het Monstereiland

Kom luisteren naar de verhalen van jonge wereldzeilers die op hun zeereizen onderzoek deden naar plastic soep. Zij vertrokken met organisaties zoals Windseeker en By The Ocean We Unite op een uniek maritiem avontuur. Op deze duurzame reis leerden ze niet alleen zeilen, ze leerden andere culturen kennen en dachten samen na over hoe ze het grootste zeemonster ter wereld kunnen verslaan: plastic.
Tijd: 21:30u, 22:30u en 23:30u
Waar: Deck 2, het monstereiland

Aan boord van de Titanic

Ooit de film Titanic gezien? Vanavond kun je aan boord en een gokje wagen op het cruisedeck bij de croupier, die je de fijne kneepjes van het roulettespel bijbrengt. Maar wees op tijd, want om middernacht valt het doek voor onze langstlopende tentoonstelling ooit, ‘’Zeekastelen’. Vanavond loopt het cruiseschip op een ijsberg en gaat ten onder. And the band played on… Dus zing nog één keer karaoke of win de jackpot, voordat het te laat is. Én wat was er nu met de drijvende deur aan de hand in de beroemde filmscene? Vind uit of er echt geen plek meer was voor Jack op de deur die in zee dreef wat zijn tragische einde betekende na het zinken van de Titanic.
Tijd: 20:00-24:00u
Waar: Deck 2, Zeekastelen

In het kort

Datum: Zaterdagavond 7 maart 20:00 - 01:00u
Kosten: Regulier tarief volwassenen €17,50 en kinderen t/m 12 jaar €7,50. CJP €12,50 
Museumnacht010 passepartouts: Koop je tickets online. Op 7 maart kun je van 10:00-17:00u en 19:30-24:00u bij ons aan de deur ook een ticket kopen.