2 maart 2019

Massa's kunst en cultuur in één nacht

In één nacht ontdekken wat Rotterdam aan kunst en cultuur te bieden heeft? Dat kan tijdens de Museumnacht010 op zaterdag 2 maart 2019. Ruim veertig Rotterdamse musea en culturele instellingen openen tijdens een uniek feestje hun deuren van 20:00 tot 01:00 uur. Zie in een avond de mooiste tentoonstellingen, unieke collecties, te gekke projecten en bizarre performances!

Impressie Museumnacht 2018!

Onder de oppervlakte

De keiharde wereld van de drugshandel in de Rotterdamse haven stelt ook jou deze Museumnacht voor onmogelijke dilemma’s. Zorg dat je de codes van de onderwereld kent, want een Mojito of een onschuldig dansje op de Latin beats van onze huis DJ, kunnen je zomaar in de problemen brengen. Ga jij de confrontatie aan in de expo ‘Dealen met Drugs’?  Of duik je liever onder in de wereld van de ‘Offshore Experience’? Uitdagend werk, midden op zee, waar het altijd waait en de golven metershoog zijn. Durf jij het aan?

Koop nu je passepartout! Er zijn een beperkt aantal Museumnacht passepartouts, dus wees snel en zorg dat je erbij bent! 

Een greep uit ons programma 

Ontcijfer het geheim

Wat schuilt er voor boodschap achter de schoenen die je soms in smalle steegjes aan kabels ziet hangen? Welke andere geheime codes bestaan er in Tha Docks? Aan de hand van videoclips geven de Rotterdamse brigadier Bart Veelers en inspecteur Marco den Dunnen (mede-oprichter van de Heilige Boontjes) een zeldzaam inkijkje in de Rotterdamse onderwereld. Wat is echt en wat is niet echt in de clips die je ziet? Geheimhouding verplicht!
Ieder uur, vanaf 21:00 tot 24:00. Maximaal aantal deelnemers 30 personen per workshop. Deck 2

Onder invloed

Go with the flow en laat je innerlijke artiest tot uiting komen! Om je geest te verruimen, gebruik je in deze workshop geen drugs, maar licht, geluid en special effects. Wordt je kunstwerk anders in een blauwe kamer met rustige muziek dan in een rode kamer met hardrock en een vervormende bril? Prikkel je hersens en verruim je geest (zonder nare bijwerkingen).
Doorlopende workshops. Deck 1

Most wanted

In de haven van Rotterdam is een crimineel netwerk ontdekt. Hoe steekt de organisatie in elkaar en welke rol speel jij eigenlijk zelf? Help ons deze avond om deze bende op te rollen, want wie weet is de buurman naast je er ook bij betrokken.

In het kort

Datum: Zaterdagavond 2 maart 20:00 - 1:00u
Kosten: Early Bird €12,50. Regulier tarief volwassenen €17,50 en kinderen t/m 12 jaar €7,50. CJP €12,50 en vanaf 1 februari Rotterdampashouders €8,75.
Museumnacht010 passepartouts: Koop deze tickets online. Op 2 maart kun je van 10:00-17:00u en 19:30-24:00u bij ons aan de deur ook een ticket kopen.