12 oktober 2019 t/m 27 oktober 2019

ga je mee op reis?

Bij musea in het hele land worden allerlei activiteiten georganiseerd tijdens de museumkidsweek. Het thema is dit jaar ‘reizen’. Én wat is nu leuker dan om met je familie en vrienden op reis te gaan en een museum te bezoeken. Bij het Maritiem Museum kunnen de kleinste vrienden bij de kinder-doe-tentoonstelling ‘Professor Plons’ samen op reis in de haven van de Professor. Daar maken ze spelenderwijs kennis met verschillende schepen, het werk in de haven en hoe producten, zoals hun eigen speelgoed, per schip over de wereld vervoerd worden.

Reizen per schip is van alle tijden en in het Maritiem Museum kan je zien wat je op een reis per schip kan tegenkomen. In veel oude verhalen kwam men zeemeerminnen, reuzekrabben of andere waterwezens tegen. Maar hebben ze nu echt bestaan? Bekijk het in de familietentoonstelling 'Zeemonsters'. Je kan ook op vakantie met een schip, bijvoorbeeld aan boord van een cruiseschip. Kijk zelf in de tentoonstelling ‘Zeekastelen’ wat jij vindt van het vakantie vieren aan boord van een grote cruiseschip.

Wil je nog meer avontuur?

Dan kan je naar de ‘Offshore Experience’ waar jij je waant op een platform op de open zee of meters diep onder water. Ervaar hoe het is om daar aan het werk te zijn met metershoge golven om je heen en luister naar de nieuwe ideeën over energiewinning op zee. In de museumhaven kunnen onze kleine museumbezoekers zien hoe kinderen en hun ouders vroeger aan boord een schip leefden. Én een eigen kamer had vroeger bijna niemand.

Welkom aan boord!

Neem een vriend, vriendin, broer of zus mee of maak nieuwe vrienden in de haven van ‘Professor Plons’.