15 december 2017

In een verlichte museumhaven

Op vrijdag 15 december om 17:00u vindt een sfeervol ‘MidwinterScheepsHoornConcert’ plaats in de Maritiem Museum Haven. ‘Midwinterhoornsblazers ‘t Slaat’ uit Beltrum (Achterhoek) zullen samen met acht scheephoorns van historische schepen, uit het Maritiem District, een compositie van Christine Cornwell (Master studente Codarts Rotterdam) te horen brengen. Het concert is gratis toegankelijk en wordt ingeleid door Frits Loomeijer, Algemeen Directeur van het Maritiem Museum.

Het concert wordt georganiseerd door het culturele programma ‘OFF BLAAK / VRIJHAVEN’, een initiatief van kunstenaars Milou van Ham en Niek Verschoor. Met dit programma willen ze het Maritiem District als kunstenaarszone onder de aandacht brengen en de mogelijkheden van dit oude havengebied vanuit het blikveld van de kunstenaar verkennen.

Oude tradities

Het concert is geïnspireerd op de oude traditie om de ‘winter-wende’ te vieren, het moment dat de dagen weer langer worden na een lange tijd van duisternis. Deze keer is het echter een viering ter aankondiging van deze ‘wende’.

In het kort
Datum: Vrijdag 15 december
Tijd: 17:00u
Voor wie: Iedereen
Waar:  Maritiem Museum Haven
Kosten: Gratis