28 april 2019 t/m 5 mei 2019

Ga in de meivakantie op zoek naar zeemonsters

Bezoek in de meivakantie onze nieuwe tentoonstelling over ‘Zeemonsters’ en doe mee aan de vele activiteiten. Maak in de workshop 'een zeemonster voor thuis' je eigen zeemonster, maak er een film over of luisteren naar de verhalen van 'Lampje' en de geheimzinnige zeewezens.

In de familietentoonstelling ‘Zeemonsters’ ontdek je de werelden van zes waterwezens. Je neemt het monster van Loch Ness onder de loep, ontmoet mega-octopus Kraken, een reuzenkrab en zeemeerminnen. Allemaal fantasie? Of zouden ze echt kunnen bestaan? Door een samenwerking met Het Natuurhistorisch krijgen ook échte beesten een plek in deze tentoonstelling.

Muzikale vertelvoorstelling 'Lampje'

Naar het boek van Annet Schaap
Het verhaal  van 'Lampje' gaat over geheimzinnige zeewezens en stoere piraten. Over het zwarte huis van de Admiraal, waarvan ze zeggen dat er een monster woont. Over een grijze vuurtoren op een eiland, dat nog net vastzit aan het vaste land. Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter. Maar vooral gaat het verhaal over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had gedacht. Fredrike de Winter en Anette Schaap spelen samen in deze muzikale vertelvoorstelling.

In het kort

Datum: zondag 28 april
Tijd: 14:00u en 15:30u, duur 45 min.
Voor wie: kinderen vanaf 8 jaar
Kosten: gratis op vertoon van een geldig entreebewijs
Aanmelden: secretariaat@maritiermmuseum.nl onder vermelding van 'Lampje'

Workshop Stop-motion

In deze workshop leren kinderen een mini-animatiefilm te maken. 'Stop motion' is een hele oude manier van animaties maken. Door een voorwerp steeds een klein stukje te verplaatsen en bij elke verandering een foto te maken, kan je als het ware het voorwerp in de film tot leven laten komen. In deze workshop maken de kinderen een mini animatiefilmpje over wat zich op de zeebodem allemaal afspeelt. Zie hier wat de kinderen in de workshop van de voorjaarsvakantie maakten.

  • Woensdag 1 mei van 12:00-16:00u voor kinderen vanaf 8 jaar. Deelname is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs.

Zeemonsters voor thuis

Hoe ziet jouw zeemonster eruit? Laat je fantasie gaan in deze workshop. Zeemonsters zijn er in vele soorten en maten. In deze workshop maak je zélf een zeemonster om toe te voegen aan je eigen collectie van schatten. Om inspiratie op te doen kan je natuurlijk eerste de tentoonstelling bezoeken.

  • Woensdag 2 mei van 12:00 tot 16:00u voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Deelname is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs.

'Windvinder' familielezing door Wipke Iwersen

Een lezing over een schip dat tegen de wind in kan zeilen. Hoe kan dat?
Wipke Iwersen groeide op een zeilschip op, en is al sinds haar kinderjaren gefascineerd door de uitdaging tegenwind in aandrijving om te zetten. Ze vond een mogelijkheid om puur op windkracht recht tegen de wind in te varen. Ze komt hierover vertellen en in onze entreehal zijn modellen van de windvinder te zien.

In het kort

Datum: donderdag 3 mei
Tijd: 14:00-15:00u.
Voor wie: iedereen vanaf 10 jaar
Kosten: gratis op vertoon van een geldig entreebewijs
Aanmelden: secretariaat@maritiermmuseum.nl onder vermelding van 'Windvanger'