Download 'm nu!

Meer beleving en informatie met de app

De Maritiem Museum App biedt méér voor museumbezoekers vanaf 8 jaar! De app begeleidt je tijdens een museumbezoek en geeft extra informatie, beleving, films, animaties én digitale souvenirs om je museumbezoek onvergetelijk te maken. Er zijn twee tours binnen de app, een rondleiding door de museumhaven en een audiotour door het museumgebouw.

Download de app voor je iPhone in de App Store.
Download de app voor je Android-telefoon in de Google Play Store.

Gratis tour door museumhaven

De app begeleidt je door de museumhaven. Door een plattegrond, met daarin je live GPS locatie, vind je je route op de kade en steiger én locaties van ‘luisterbuizen’ en ‘tijdkijkers’. Door je telefoon in een luisterbuis te plaatsen, hoor je audiofragmenten op volle sterkte, terwijl je geniet van het uitzicht op het Maritiem District, de plek waar de Rotterdamse haven ooit begon. Door je telefoon in een tijdkijker te plaatsen transformeert de museumhaven van nu, door middel van film en animatie, tot de haven van vroeger.

Luisterbuizen, tijdkijkers en digitale souvenirs

De app biedt je de mogelijkheid QR-codes te scannen waarbij je verhalen, filmpjes en (historische) foto’s van de museumschepen en –kranen ontdekt. Je komt van alles te weten over hun bewoners, de lading die er werd geladen en gelost en het verhaal van de Rotterdamse haven van toen, van nu en van de toekomst. Als herinnering aan je bezoek schenken we je, via de app, een digitaal souvenir. Dit is een afbeelding in hoge resolutie van bijvoorbeeld een technische tekening of schilderij uit de museumcollectie of een foto van de skyline van de Maritiem Museum Haven. Dit souvenir kun je vervolgens zelf laten afdrukken en inlijsten om je bezoek aan het Maritiem Museum onvergetelijk te maken. 

Audiotour van onze medewerkers

Het Maritiem Museum beheert een maritieme collectie die behoort tot de wereldtop. In de audiotour vertellen diverse medewerkers van het museum hun persoonlijke verhaal over objecten uit de collectie. Van de papierrestaurator tot een vrijwilliger, van een marketeer tot een conservator. Want wat is het verhaal achter een scheepsmodel of schilderij? Hoe is het in de collectie terecht gekomen en wat maakt het zo bijzonder?

Hoe werkt het?
Je kunt de app gratis downloaden via de App Store of Google Play Store voordat je het Maritiem Museum bezoekt, of terplekke op het gratis wifi-netwerk van het museum. Op je entreekaartje vind je de wifi code.

Veel plezier tijdens je museumbezoek!