18 november 2018

 

Het museum verkoopt overbodige tentoonstellingsrekwisieten en maritieme boeken en tijdschriften. Iedereen is deze dag welkom en komt men alleen voor de verkoop dan is de toegang gratis.

Steeds goedkoper
Bezoekers zijn welkom vanaf 11.00 uur. Vroege vogels hebben de meeste keus, maar wie geduld heeft en durft te wachten kan bijzonder voordelig zijn slag slaan. In de loop van de dag zakt namelijk de prijs van de rekwisieten. Want alles moet weg!

Dit geldt alleen niet voor de boeken. Deze zijn al zo voordelig geprijsd dat daar geen cent meer van af kan. Dus wil men die éne bijzondere uitgave bemachtigen dan is het wel zaak om op tijd te komen.  

Geillustreerde levensgrote pin-ups uit de expo 'Sex & the Sea' te koop
Dit jaar hebben zijn er bijzondere decorstukken en rekwisieten te koop. Onder anderen zijn er levensgrote met pin-ups beschilderde panelen van de expositie 'Sex & the Sea' te koop. In deze tentoonstelling die samen gemaakt werd met kunstenaars Peter Greenaway en Saskia Boddeke, waarin zeelieden hun intieme verhalen vertelden. Daarnaast zijn er ook unieke wandklokken van Karlsson en modellen van vuurtorens te koop!  Ook voor liefhebbers van maritieme boeken is er een grote kans dat ze deze dag hun slag kunnen slaan.

Opbrengst wordt gebruikt voor restauratie
Het Maritiem Museum heeft regelmatig nieuwe tentoonstellingen waarbij naast waardevolle collectieobjecten, ook veel gebruikt gemaakt wordt van decor en rekwisieten. Het ontbreekt het museum aan ruimte om deze decorstukken en rekwisieten te bewaren en daarom gaan ze in de uitverkoop. De opbrengst wordt gebruikt voor restauratie van de collectie.

Voor Vrienden van het Maritiem Museum start de voorverkoop om 10.00 uur.

In het kort
Datum: 18 november
Tijd: 11:00-17:00u. Voor Vrienden van het Maritiem Museum start de voorverkoop om 10.00u.
Waar: Entreehal van het museum
Voor wie: Iedereen
Kosten: Gratis (voor het bezoeken van het hele museum is een toegangskaart verplicht)