31 aug. / 1, 7, 8 sept.

Duik in de haven

Twee weekenden lang zijn wij op dreef en staan al onze schepen voor jou open

Op 31 augustus, 1, 7 en 8 september liggen er behalve onze eigen historische schepen er beide weekenden vele gastschepen voor je klaar in de Maritiem Museum Haven. Alle schepen zijn open, de kranen draaien, de Elevator is onder stoom, er zijn techniekworkshops, je kan varen en zondags is er muziek.

Programma zaterdag 31 augustus & zondag 1 september

Het eerste weekend kan je aan de slag en zelf energie opwekken in het duurzame jacht ‘Ya’, het eerste jacht dat volledig fossielvrij de wereld rondzeilde. Je kan aan boord van de Kamper Kogge, een replica van het eerste zeevaardige schip uit de middeleeuwen, op de plek waar de Rotterdamse haven ooit ontstond. De kinderen kunnen aan de slag en zelf een eigen solarboot ontwerpen, modelboot varen of proefjes doen bij de gekke professor van Mad Science.

Instasail door het Maritiem District

Voor fotografieliefhebbers en instagrammers organiseert het Maritiem Museum, op zondag 1 september om 11:00 uur ook een “instasail” waarbij fotograaf Theo de Man alle hotspots laat zien tijdens een rondvaart door het Maritiem District. Doe je mee? Meld je aan via: secretariaat@maritiemmuseum.nl

Programma zaterdag 7 & zondag 8 september

Het tweede weekend ligt de haven barstensvol met nog eens twintig gastschepen: sleepboten en vele klassieke jachten. Behalve het al genoemde jacht ‘Ya’ is er het tallship de ‘Morgenster’, een tweemaster met imposante afmetingen en met maar liefst 17 zeilen. Het schip wordt tegenwoordig gebruikt voor groepsreizen waarbij nu en dan groepen jongeren meevaren om tijdens hun reis hun kop te breken over afvalreductie. Een aantal van deze jongeren zijn dit weekend aan boord en vertellen je graag meer over hun opgedane ideeën. Omdat het tweede weekend samenvalt met de Wereldhavendagen is de toegang dan gratis.
Met zo veel schepen in de haven zijn we toch goed op dreef?

In het kort

Eerste weekend: zaterdag 31 augustus en zondag 1 september
Tijd: 11:00-17:00u. Bekijk hier het hele programma.

Tweede weekend: zaterdag 7 en zondag 8 september
Tijd: 10:00-17:00u. Bekijk hier het hele programma.