9, 16, 22 en 29 november

Het verhaal achter de expo

De Rotterdamse handel in drugs is keihard, meedogenloos en zo goed als ongrijpbaar. Maak daar maar eens een tentoonstelling over. Conservator Jan Briek van het Maritiem Museum Rotterdam begaf zich maandenlang in het hol van de leeuw voor de tentoonstelling ‘Dealen met Drugs’.

Hij sprak met Douane, Recherche, Zeehavenpolitie, FIOD, het Openbaar Ministerie, gebruikers én (ex)dealers. Hoe kom je aan die mensen? Wat vraag je ze? Hoe win je hun vertrouwen? Hoe kijk je na afloop van zo’n gesprek tegen ze aan? In de beslotenheid van cafés, kantoorgebouwen en gevangenissen vertrouwden vele betrokkenen Jan gevoelige informatie, schokkende details en hartverscheurende verhalen toe.

Nooit meer dezelfde kijk op de havenstad

Niet al die verhalen konden en mochten in de tentoonstelling gebruikt worden. Vanwege veiligheid. In deze lezing doet Jan toch een klein boekje open en laat hij je zien dat je na een bezoek aan ‘Dealen met Drugs’ nooit meer hetzelfde naar de havenstad zult kijken.

Bezoek expo

De tentoonstelling 'Dealen met Drugs' is gedeeltelijk een experience waar je met maximaal 3 personen tegelijk doorheen kunt. Na afloop of voorafgaand aan de presentatie van Jan Briek kun je de expositie daarom op eigen gelegenheid bezoeken.

Data:
vrijdag 9 november
vrijdag 16 november
donderdag 22 november
donderdag 29 november

Tijd:  van 14:00 - 15:00 uur
Kosten lezing: € 7,50 exclusief entree. Deze lezing is gratis voor Museumkaarthouders
Aanmelden is noodzakelijk want vol = vol: Reserveer nu je tickets