16 februari 2017 t/m 16 februari 2017

drie maritieme dienstverleners aan 't woord

Jaarlijks worden er alleen al in de haven van Rotterdam 465 miljoen ton goederen overgeslagen. Veiligheid, efficiëntie en snelheid zijn hierin essentieel, de maritieme dienstverlener onmisbaar. Hun specifieke kennis van het (haven)gebied, beschikbaarheid van materialen en middelen, netwerk en bemiddelingsvaardigheden zijn de sleutel voor een geruisloos proces in een industrie die nooit slaapt.

Op 16 februari komen 3 van deze maritieme dienstverleners aan het woord; cargadoors, loodsen en roeiers. Zij nemen de luisteraar mee in een wereld waar ondernemingen in opperste concentratie met veel flexibiliteit en lef opereren. Ze reflecteren op veranderingen door de jaren heen, bespreken de samenwerking tussen de verschillende dienstverleners en schetsen het belang van innovaties

Namens Koninklijke Roeiers Vereniging Eendracht (KRVE):
Erik de Neef, voorzitter en roeier van de Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht. Is vanaf zijn 16e jaar werkzaam bij de KRVE. In zijn loopbaan als roeier, bestuurslid en penningmeester is hij in 2015 benoemd tot voorzitter. De kernactiviteit van de KRVE is al 122 jaar het vast- en losmaken van zeeschepen in de haven van Rotterdam. Daarnaast zijn diverse technische innovaties door de KRVE ontwikkeld en wereldwijd verkocht. Niet alleen technische vernieuwing staat hoog in het vandaal, ook de sociale vernieuwing binnen de KRVE is zeer belangrijk. Op basis hiervan is Erik de Neef in januari benoemd tot Havenman van het Jaar 2016.

Namens de Vereniging van Rotterdamse Cargadoors (VRC):
Pieter Bloemendaal is inmiddels 35 jaar werkzaam in de zeescheepvaart en in de havenwereld. Hij had een internationale carrière bij de Nedlloyd rederij en daarna een directiefunctie binnen Koninklijke Nedlloyd.
Sinds 2008 is hij directeur van Koninklijke Dirkzwager in Maassluis. Dirkzwager levert een breed scala aan dienstverlening op het gebied van 24/7 ‘backup’ van scheepsagenten en rederijen. Verder houdt het bedrijf zich bezig met het beveiligen van offshore objecten en met automatiseringsprocessen voor het maritieme bedrijfsleven.

Namens het Nederlands Loodswezen:
Elco Oskam, registerloods en bestuurslid van de Regionale Loodsencorporatie Rotterdam-Rijnmond. Heeft in Rotterdam de Hogere Zeevaartschool gevolgd en in 1994 afgestudeerd. Hierna tot 2003 als officier gevaren op chemicaliëntankers van Jo Tankers, de laatste jaren als eerste stuurman. In 2004 als register-loods beëdigd in de regio Rotterdam-Rijnmond, sinds 2014 tevens bestuurslid. Lid van de Scheepvaart Adviesgroep Noordzee.

Tjitte de Groot, registerloods en bestuurslid van de Regionale Loodsencorporatie Rotterdam-Rijnmond. Na de in 1987 de Hogere Zeevaartschool in Rotterdam te hebben afgerond is hij zijn zeevarende carrière bij Nedlloyd Lijnen begonnen. Waar hij tot 1997 gevaren heeft als Maritiem Officier. In 1998 is hij als registerloods beëdigd. Naast de werkzaamheden als loods heeft hij bijdrages geleverd in diverse bestuurs-ondersteunende zaken en als instructeur. Per februari 2016 is hij benoemd tot bestuurslid.

In het kort
Datum: donderdag 16 februari
Tijd: 20.00 uur
Voor wie: iedereen is welkom
Kosten: € 11,50
De lezing is gratis voor onze Vrienden, Business Club Partners en Sponsoren
Aanmelden: via rsvp@maritiemmuseum.nl of bel 010 413 26 80

Let op! Wie zich  aanmeldt als Vriend voor €47,50 krijgt gratis toegang tot de lezing en wordt in 2017 getrakteerd op exclusieve vriendenvoordelen.