22 december 2018 t/m 6 januari 2019

ga mee Op ontdekkingsreis

Ga met astronaut André Kuipers op ontdekkingsreis in de tentoonstelling 'Expeditie Knappe Koppen' of met een slimme robot in onze familierondleiding. Kinderen tekenen een eigen landkaart en maken een fototoestel of verrekijker, waarmee ze op ontdekkingstocht gaan door het museum en de haven. In de 'Offshore Experience' beleef je, hoe het is om midden op zee te werken en de jongste museumbezoekers helpen Professor Plons en zijn vrienden met de voorbereidingen voor hun aanstaande wereldreis. 

Familierondleiding door een échte robot!

Iedere dag is er een familierondleiding door een slimme robot. In deze tour ontdek je, bij 'Expeditie Knappe Koppen', welke eigenschappen je nodig hebt om een ontdekkingsreiziger te worden. Maar je kan de wereld ook op een andere manier ontdekken: bijvoorbeeld vanuit een dekstoel aan boord van een cruiseschip bij 'Zeekastelen'. De rondleiding duurt ongeveer 40 minuten.

Wanneer? Dagelijks van 22 december t/m 6 januari, we zijn ook open op de maandagen!
Hoe laat? 14.00 uur
Kosten?
Gratis op vertoon van je entreebewijs: aanmelden bij de kassabalie.

Workshop: Tekenen als een ontdekkingsreiziger

Bij deze workshop leren kinderen een landkaart tekenen. In de tijd van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) bestond het fototoestel nog niet. Wie op reis een nieuwe plant, een onbekend dier of iets anders tegen kwam, moest het heel precies natekenen. Ook zee- en landkaarten werden met de hand getekend. De cartografen tekenden wat ze zagen, maar gebruikten ook hun fantasie. Welke vorm krijgt het land? Zijn er vulkanen of bijzondere dieren?

Wanneer? donderdag 27 december en vrijdag 4 januari
Hoe laat?
12.00 - 16.00 uur
Kosten?
Gratis op vertoon van je entreebewijs.
Aanmelden is niet nodig

Workshop: Maak je eigen verrekijker of fototoestel

Wanneer je op avontuur gaat, is het leuk om je ontdekkingen vast te leggen op een foto. Als iets heel ver weg is, is het handig om een verrekijker te hebben. Maak in deze workshop je eigen verrekijker of fototoestel en ga vervolgens op ontdekkingsreis langs de familietentoonstellingen, door de haven van Professor Plons of onze museumhaven. Voor kinderen t/m 12 jaar.

Wanneer? Vrijdag 28 december, woensdag 2 en donderdag 3 januari
Hoe laat?
12.00 - 16.00 uur
Kosten?
Gratis op vertoon van je entreebewijs.

We luiden het nieuwe jaar in!

Op 6 januari geeft Reinier Sijpkens, de enige watermuzikant van Nederland, een optreden in onze museumhaven met zijn muziekboot De Notendop. Bezoekers en vrijwilligers vormen samen een levend carillon en met vijftig scheepsbellen laten we 2019 klinken als een klok!

Wanneer? Zondag 6 januari
Hoe laat?
14.00, 15.00 en 16.00 uur

Let op: afwijkende openingstijden

Op Eerste Kerstdag (dinsdag 25 december) en Nieuwjaarsdag (dinsdag 1 januari) zijn we gesloten. Op maandag 24 december en maandag 31 december zijn we ook open, maar sluiten we een uurtje eerder om 16.00 uur.