21 december 2019 t/m 5 januari 2020

laatste kans om te stemmen

In de kerstvakantie is het de laatste kans om op het beste idee voor nieuwe energiewinning op zee te stemmen in de 'Offshore Experience'. Basisschool- en technasia-leerlingen, studenten en maritieme experts strijden om de eer en wie wint mag de uitvinding verder testen bij onderzoeksinstituut MARIN. Ook jij kan in de ‘Offshore Experience’ je talent testen. Ben jij een slimme waterbouwer, windmolenspecialist of laat je zoals een behendige marshaller de helikopter zonder probleem op het platform landen? Op zee waait de wind altijd hard en zijn de golven vaak metershoog. Durf jij het aan?

Welkom aan boord

In onze vernieuwde entreehal ben je welkom aan boord. Hier krijg je alvast een voorproefje van onze tentoonstellingen en vind je de nieuwe Museumshop, vol maritieme cadeaus en boeken. Een maritiem herinnering kan toch niet ontbreken na een bezoek aan het museum. Ga in de tentoonstelling ‘Zeekastelen’ op vakantie met een schip, dineer bij de kapitein of speel een spelletje aan dek. Wil je weten of zeemeerminnen en het monster van Loch Ness echt bestaan? Ga dan op onderzoek uit in de tentoonstelling 'Zeemonsters'. In de haven van Professor Plons kunnen de kleintjes aan de slag, want daar is er altijd veel te beleven en te doen.

Workshops

Schrijf een kerstkaart, kerstgedicht of een kerstbrief voor een dierbare.

Datum: Maandag 23 december van 14:00-16:00u.
Kosten: Gratis met een geldig entreebewijs.

Maak je eigen - onder water - Stop Motion film.

Datum: Maandag 30 december en donderdag 2 januari van 12:00-16:00u.
Kosten: Gratis met een geldig entreebewijs

Nieuwjaarsconcert

Verre vrienden geven op vrijdag middag 3 januari een nieuwjaarsconcert de vernieuwde entreehal van het museum. Het wordt een muzikale reis langs Caribische stranden, Parijse terrassen, Jordaanse cafés, Zuid-Amerikaanse dansvloeren, door Rotterdamse havenbuurten, op woeste zeeën én weer terug. Accordeonist en zanger Peter Faber neemt je mee op deze maritieme wereldreis.

Let op: afwijkende openingstijden

Op Eerste Kerstdag (woensdag 25 december) en Nieuwjaarsdag (woensdag 1 januari) zijn we gesloten. Op dinsdag 24 december en dinsdag 31 december zijn we open, maar sluiten we een uurtje eerder om 16.00 uur.