20 oktober 2018 t/m 28 oktober 2018

Vier je herfstvakantie in het Maritiem Museum. Ontdek de impact van drugssmokkel in de Rotterdamse haven in de nieuwe tentoonstelling 'Dealen met Drugs' (14+) terwijl de kinderen vermaakt worden in de goochel workshop. Ervaar de fascinerende wereld van energiewinning op zee in de 'Offshore Experience' of ga met je kinderen op zoek naar gesmokkelde dieren in de kinder-doe-tentoonstelling 'Professor Plons'. En astronaut André Kuipers vertelt je in de familietentoonstelling ‘Expeditie Knappe Koppen’ welke eigenschappen je moet bezitten om een wereldreiziger te worden.

Professor Plons speurt naar sporen

In de haven van Professor Plons zijn smokkelaars actief. Ze hebben zeldzame dieren en smokkelwaar in de lading verstopt. Vooral de dieren moeten zo snel mogelijk bevrijd worden en daarom heeft Professor Plons alle hulp nodig. Ben jij een echte speurneus? Zoek dan mee! Wie alle smokkelwaar weet te vinden komt zelfs als held op de voorpagina van de krant. Dus trek je stofjas aan en pak het vergrootglas, want sporen zijn niet zo maar te zien met het blote oog. Wie zou de smokkelaar kunnen zijn?

Workshop goochelen

Trucjes van goochelaars zijn goed bewaarde geheimen, alleen de uitverkorenen mogen het geheim weten. Zo blijven goocheltrucjes voor de rest van de mensen voor altijd een mysterie. Wil jij ook een paar van de geheimen leren? Doe dan mee in de in deze goochel workshop. Op 24, 26 en 28 oktober kan je hieraan deelnemen. De workshop is voor kinderen van 6 t/m 14 jaar en duurt ca 20 minuten.

Welkom aan boord van onze museumschepen

De museumhaven van het Maritiem Museum is de oudste en grootste museumhaven van Nederland en het historische hart van het Maritiem District. Op deze plek liggen de roots van de Rotterdamse haven en staan high-rise én maritieme historie letterlijk naast elkaar. We zijn bijzonder trots op onze collectie museumschepen en -kranen uit de negentiende en twintigste eeuw. Je bent van harte welkom aan boord!

Professor Plons Spetters bieden we deze herfstvakantie gratis entree!

Alle leden van de ‘Spetterclub’ bieden we deze herfstvakantie gratis entree op vertoon van hun persoonlijke ‘Spetterclubpas. Ben je 4-10 jaar en nog geen lid? Kom dan gauw naar het museum en schrijf je in bij Professor Plons.

In het kort

Datum:   Van 20 t/m 28 oktober 
Tijden:    Speuren naar sporen: tijdens reguliere openingstijden.
               Workshop goochelen: 24, 26 en 28 oktober van 12:00-16:00u.
Kosten:   Alle kinderactiviteiten zijn gratis excl. entree.