19 oktober 2019 t/m 27 oktober 2019

Vier je herfstvakantie in het Maritiem Museum. Ontdek in de tentoonstelling 'Zeemonsters' of zeemeerminnen en het monster van Loch Ness echt bestaan. Stap aan boord van gastschip Serendiep of onze eigen museumschepen. Ervaar de fascinerende wereld van energiewinning op zee in de 'Offshore Experience' of ga met je kinderen aan de slag in de haven van Professor Plons. Zelfs relaxen aan boord van een cruiseschip is deze vakantie mogelijk.

Welkom aan boord van onze museumschepen

De museumhaven van het Maritiem Museum is de oudste en grootste museumhaven van Nederland en het historische hart van het Maritiem District. Op deze plek liggen de roots van de Rotterdamse haven en staan high-rise én maritieme historie letterlijk naast elkaar. We zijn bijzonder trots op onze collectie museumschepen en -kranen uit de negentiende en twintigste eeuw. Je bent van harte welkom aan boord!

Een knopjesmuseum te gast in de Maritiem Museum Haven

Het schip de Serendiep is een varend onderkomen voor het werk van kunstenaarscollectief De Spullenmannen. Aan boord bevinden zich een theater en het Knopjesmuseum. Een bezoek aan het Knopjesmuseum is een spannende tocht door een labyrint waarin je je kunt laten verdwalen als Alice in Wonderland. Een fascinerende mengeling van wetenschapsmuseum, sprookje en escaperoom. Ga op ontdekkingsreis en baan je een weg door het labyrint.

Familievoorstelling 'Van Dingen Die Draaien'

In hink-stap-sprong langs alle hoeken van de bovenkamer. De Spullenmannen verkennen kunst en wetenschap, zappen van wiskunde naar muziek, struikelen over beeldende kunst en spitten in de geschiedenis van grote ideeën. Wetenschap en kunst vloeien in elkaar over. Wiskunde wordt muziek, afgewisseld met verhalen over ontdekkingsreizigers op zee op zoek naar land, sterrenkundigen op zoek naar bewoonde planeten en chemici op zoek naar het begin van het leven. Een voorstelling vol live-experimenten, houtje-touwtje constructies, formules en verbazing.

In het kort

Serendiep aan de gastensteiger
Datum: 19 t/m 27 oktober
Tijden: Van 11:00-15:00u kan je een kijkje nemen aan boord. Gesloten op: zondag 20 oktober en 27 oktober i.v.m voorstellingen aan boord.

Bezoek aan het knopjesmuseum: €5,- per persoon op vertoon van entreeticket Maritiem Museum.

Voorstelling ‘Van Dingen Die Draaien’
Tijden: Zondag 27 oktober om 13:00 en 15:00u
Kosten: €12,50 per persoon (betalen aan boord)
Aanmelden: info@serendiep.nl met vermelding van aantal personen en tijd van de voorstelling.

Van recycled materiaal je eigen zeemonster maken

Hoe ziet jouw zeemonster eruit? Laat je fantasie de vrije loop in deze workshop. Zeemonsters zijn er in vele soorten en maten en van recycle materiaal kan je van alles maken. Om inspiratie op te doen kan je natuurlijk eerst de tentoonstelling bezoeken.

In het kort

Datum: 22, 24 en 25 oktober
Tijden: 12:00-16:00u
Kosten: De workshops zijn gratis op vertoon van een geldig museumentreebewijs