18 juli 2020 t/m 6 september 2020

welkom aan boord

In de Maritiem Museum Haven liggen regelmatig gastschepen aan de steiger. Je kunt deze schepen bekijken en, als de bemanning aanwezig is, zelfs een kijkje aan boord nemen! 

Patrouillevaartuig Zeehavenpolitie P5 

Van 27 juli t/m 9 augustus hebben we een bijzonder gastschip: de P5. Neem een kijkje aan boord van dit patrouilleschip van de Zeehavenpolitie. Zoals alle P-boten van de politie, houdt ook de P5 toezicht en voert op het water surveillance en scheepscontroles uit. Ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum van de Zeehavenpolitie, is dit bijzondere vaartuig twee weken lang bij ons op bezoek en is elke dag open voor bezoekers. Ervaren politiemensen sta je aan boord te woord en ze vertellen graag over het werk van de Zeehavenpolitie.
In het kort
Datum: 27 juli tot 9 augustus
Tijden: Iedere dag vanaf 10.30 uur tot 16.00 uur.

Tallship de 'Morgenster'

Deze tweemaster met imposante afmetingen en met maar liefst 17 zeilen is een dwarsgetuigde clipperbrik en een zeilend training schip. De vele zeilen met hun vallen, schoten en brassen maken samenwerking tot een natuurlijke noodzaak aan boord. De trainees zijn volwaardige leden van de bemanning. Ze worden betrokken bij alle aspecten van het leven op zee. Tijdens de vele reizen met jongeren, wordt niet alleen de teamgeest op proef gesteld maar denken ze ook na over afvalreductie. Een toekomst met minder afval. Deze keer komt de 'Morgenster' met, door kinderen geschilderde zeilen: een boodschap van hoop voor de toekomst in het kader van het project 'Sail a future'. Het schip maakt onderdeel uit van het Maritiem Festival.
In het kort
Datum: 4 t/m 6 september 
Tijden: Vrijdag van 15:00-17:00u, zaterdag van 10:00-17:00u en zondag van 11:00-14:00u

Verwacht

De volgende schepen worden verwacht. Meer informatie volgt.
• Plastic Whale: 24 augustus t/m 6 september