Welkom aan boord

In onze museumhaven ontdek je uniek varend erfgoed. Naast onze eigen schepen en kranen nodigen we regelmatig andere unieke schepen uit om zich tijdelijk te presenteren aan onze bezoekers. Van tallships tot de plastic sloepen van Plastic Whale en van een high tech solarboot tot patrouillevaartuig: je bent welkom aan boord! 

25 t/m 29 september: Tallship 'Morgenster'

De Morgenster is een zeiltrainingsship. Ze werd gebouwd als haringlogger onder de naam De Vrouw Maria in 1919. Ze werd in 1959 omgedoopt tot Morgenster en bleef tot 1970 in gebruik als vissersvaartuig. Na een periode van gebruik voor sportvissen en in de piratenradio-industrie, werd ze door haar huidige eigenaren overgenomen om in 1983 weer om te bouwen tot zeilschip. Ze maakte haar eerste reis als zeiltrainingsschip in 2008, nadat ze was omgebouwd tot brik.

De Morgenster is een volbloed zeiltrainingsschip en vaart op een klippertuig. Deze tuigage is ontwikkeld door de Amerikanen tijdens hun onafhankelijkheidsstrijd om sneller te kunnen varen.
Door de vele zeilen, is samenwerken een vanzelfsprekende noodzaak. De trainees aan boord zijn volwaardige leden van de bemanning. Ze zijn betrokken bij alle aspecten van het leven op zee. De sensatie van echt zeilen met een vierkant getuigde clipperbrig bevordert daarbij teamwork, een vlotte samenwerking en is een functionele leiderschapstraining. Neem jij ook een kijkje aan boord?

Ieder dag open voor bezoek van 12:00-16:00u