Welkom aan boord

In onze museumhaven ontdek je uniek varend erfgoed. Naast onze eigen schepen en kranen nodigen we regelmatig andere unieke schepen uit om zich tijdelijk te presenteren aan onze bezoekers. Van tallships tot de plastic sloepen van Plastic Whale en van een high tech solarboot tot patrouillevaartuig: je bent welkom aan boord!

Tjalk Vrijbuiter

Met het de tjalk ‘Vrijbuiter’, uit 1901, varen Wiebe en Suzan een groene en creatieve koers. Ze willen genieten van het zeilen en de schoonheid van de natuur op het water. Daarnaast zetten ze het schip in om te verbinden, gezelligheid te bieden en om samen op een creatieve manier tot duurzame oplossingen te komen.

Groen ondernemen is allang geen alternatief verschijnsel meer maar Willem en Suzan willen met hun schip laten zien dat een weg naar een schonere toekomst en genieten heel goed samengaan. Op alle vlakken in hun bedrijf streven ze naar duurzaamheid. Als het niet lukt om te zeilen heeft het schip een elektromotor die wordt aangedreven met elektra die ze zelf opwekken door middel van zonnepanelen, windmolens en een terugwerkende schroef. Met de catering aan boord voor groepen kiezen ze voor lokaal en/of biologisch, en ze werken samen met organisaties als Fairtransport en Ecoclipper. Bekijk hier het School-tv-programma over de ‘Vrijbuiter.

Openingstijden : donderdg 13 oktober van 11:00-17:00u, en zondag 23 oktober van 12:00-17:00u.