16 juni 2019

varen met je vader op vaderdag

Opening vaarseizoen Maritiem Museum

Zondag 16 juni is Vaderdag en tegelijkertijd openen wij het vaarseizoen bij het Maritiem Museum. Een feestelijke dag voor jong en oud in de Maritiem Museum Haven. De schepen gaan de Nieuwe Maas op en aan de kade draaien de motoren op volle toeren. De kinderen kunnen een ritje maken met de locomotor of hun behendigheid oefenen met de Op- en Over. In de museumhaven zijn de schepen open voor het publiek en Stadsgraanzuiger 19 is voor de gelegenheid onder stoom gebracht. De dag wordt opgeluisterd met vrolijke muziek van Toon Polygoon en in de 'Geertyruida'kan je een Vaderdagscadeau knutselen.

Er is van alles te doen in de Maritiem Museum Haven

De topstukken gaan weer de Nieuwe Maas op voor de historische rondvaarten. Ontdek de high-lights van Rotterdam vanaf het water aan boord van de stoomsleepboot Dockyard V, een van de stoere sterke werkpaarden van de haven anno 1950. Of vaar mee met de Havendienst 2, die deel uitmaakte van een vloot dienstschepen. De Graanelevator is voor de gelegenheid onder stoom gebracht en de schepen in de museumhaven zijn deze dag open voor het publiek. Toon Polygoon maakt met zijn vrolijke muziek de dag compleet.

We varen de hele zomer

Iedere zondag van 30 juni t/m 1 september zijn er historische rondvaarten vanuit de Maritiem Museum Haven. Vanaf 17 juli t/m 22 augustus varen we ook op de woensdag en donderdag. De kaarten zijn online te koop. Tickets voor de vaarten zijn exclusief de toegang tot het museum. Museumkaart, Rotterdampas of BankGiro Loterij VIP-Kaart zijn niet geldig bij de vaartochten.

Tekenaars Paul Kerrebijn en Koos Vellekoop presenteren hun nieuwste boek

Na het eclatante succes van Code Rood, het alarmerende stripverhaal over de in allerijl oprukkende rode Amerikaanse rivierkreeft, presenteren Paul Kerrebijn en Koos Vellekoop, alias de Mannetjesmakers, deze dag hun nieuwste stripboek ‘Code Goud’, over het wel en wee in de Rotterdamse haven.

In het kort

Datum: Zondag 16 juni
Tijd: 12:00-16:00u