13 april 2017 t/m 1 mei 2017

Een snelle rakker in de Maritiem Museum Haven

Offshore schip tijdelijk te gast

Tot en met 1 mei is Fast Crew Supplier 'YN545103' te gast in onze museumhaven en kun je het schip vanaf de kade bekijken.
Scheepsbouwer Damen heeft sinds de jaren ’80 samen met de TU Delft gewerkt aan de ultieme scheepsromp voor snelle schepen in de offshore-industrie. Bijlboeg is de vorm van de boeg van een schip, een hoge smalle boeg in de vorm van een bijl. Het schip snijdt hierdoor als het ware het water doormidden en blijft daarbij met de boeg in het water. Daardoor is het vaartuig minder gevoelig voor golfbewegingen en kan het schip en de bemanning veilig op hoge snelheid naar de offshore platform brengen. Het eerste schip met een bijlboeg werd geleverd in 2006 en sindsdien zijn er meer dan 150 schepen geproduceerd. Door het ontwikkelen van de bijlboeg is Damen een van de grootste leveranciers van snelle werkschepen in de wereld geworden. Dit is je kans deze snelle rakker eens van dichtbij te bekijken!

We werken aan een dynamische Maritiem Museum Haven

We werken aan een dynamische Maritiem Museum Haven waar schepen komen en gaan, waar maritieme evenementen plaatsvinden voor jong en oud en waar gewerkt wordt op en aan een unieke collectie varend erfgoed. Samen vele ondernemers, organisaties, kunstenaars, onderwijs en gemeente willen we het Maritiem District de komende jaren verder ontwikkelen tot een aantrekkelijke maritieme verblijfsplek in de binnenstad.

Datum: 13 april t/m 1 mei
Kosten: gratis (het schip is alleen vanaf de kade te bekijken)
Ligplaats: gastensteiger Maritiem Museum Haven
Dagelijks zijn er tussen 10:00 en 16:00u verschillende schepen en kranen in onze museumhaven geopend voor publiek.

Let op: eerder is op deze website gecommuniceerd dat het schip tot en met 1  mei alle dagen te bezoeken is, maar dit is vanwege veiligheidsoverwegingen niet mogelijk gebleken. Wij stellen de veiligheid van onze bezoekers natuurlijk boven alles, we hopen op uw begrip. Ook vanaf de kade is het schip een indrukwekkende verschijning!